Quan l’hora del pati és un infern

Una mare ha denunciat a la policia les agressions físiques i psicològiques que el seu fill ha patit diverses vegades a un centre educatiu del país perquè no ha rebut solucions efectives per part de la direcció del col·legi

Tothom és conscient que els nens poden arribar a ser molt cruels. Que necessiten límits. Una tasca encomiable de la qual ha de prendre part el sistema escolar. Aquesta vegada, semblaria que no ha estat així. De fet, és molt possible que aquest article no s’hagués escrit si algú amb seny hagués pres mesures davant una situació intolerable. I és que una mare ha acabat denunciant a la policia les agressions que el seu fill ha patit a l’escola, com ara amenaces, escopinades i agressions físiques, per “la inacció del centre educatiu”. 

El primer cop que el nen va sofrir assetjament va ser just abans de les vacances de Nadal, al pati de l’escola. Segons recull la denúncia que ja s’ha tramitat al servei de policia, un grup de nens majors que ell, així com un dels nois de la seva classe, es van atansar a ell, li van agafar per la part del darrere de la jaqueta perquè no es pogués defensar i li van donar cops de cap. La víctima va explicar a la directora el que havia passat i l’agressor principal va ser expulsat una setmana i la resta dos dies, una solució que la mare de l’afectat descriu com “un període de vacances que no serveix per a res”.  

La denúncia es va realitzar perquè dimarts passat l’agressor va colpejar-li les cames amb una branca d’arbre diverses vegades, fent-li ferides superficials.

Després d’això, aparentment, els ànims es van relaxar fins al passat dilluns. Segons la versió del nen, l’agressor el va amenaçar una altra vegada, subratllant que “no et pego perquè li diràs a la directora” i, seguidament, li va escopir al cap. Dimarts la cosa va anar a pitjor. El seu company de classe va colpejar-li les cames amb una branca d’arbre diverses vegades, fent-li ferides superficials. Una vegada més, el nen va comunicar a la direcció els fets i, també segons la seva versió, els docents li van assegurar que parlarien amb l’agressor.  

No obstant això, la mare va acudir a urgències per realitzar un informe de lesions i, posteriorment, a les dependències de la policia per formalitzar una denúncia, argumentant que, encara que la direcció del centre ha estat informada dels fets en tot moment, no han pres cap decisió disciplinària i ni tan sols l’han informat a ella de la problemàtica. És a dir, que si no hagués estat pel seu fill, no s’hauria assabentat de tot plegat.  

L’Altaveu ha pogut conèixer que el director del centre educatiu no estava al corrent dels fets. Una vegada ha estat informat per aquest digital, el docent ha assegurat  que emprendrà mesures.

“A ells els hi paguen per solucionar aquesta mena de conflictes, perquè s’involucrin i protegeixin als nens, perquè prenguin mesures efectives, no per donar vacances”, ha defensat la mare que, preocupada per la situació del seu fill, també ha enviat la denúncia al ministeri d’Educació. “No és normal que hagi de fer tot això, però no sabia a qui acudir”, ha conclòs.  

L’Altaveu ha pogut conèixer que el director del centre educatiu no estava al corrent dels fets. Una vegada ha estat informat, el docent ha assegurat que estudiarà el cas, s’entrevistarà amb els implicats i prendrà les mesures corresponents que, previsiblement, implicarà una expulsió temporal o un canvi de classe. A més, s’informarà el personal del centre perquè puguin preveure i evitar aquesta mena de comportaments.  

Comentaris (19)

Trending