Quan fer el cafetó (a l’hospital) sí que és possible

Usuaris i passavolants celebren sorpresos que la cafeteria del centre hospitalari faciliti consumicions amb permís per poder-se-les emportar

Mentre algunes pastisseries -o aquells establiments denominats granges- han vist setmanes abans com els inspectors de comerç els picaven la cresta i la butxaca per fer plaer a algun client que volia acompanyar el croissant que s’enduia amb un cafè, usuaris del centre hospitalari i fins i tot passavolants de la terrassa amb vist amb estupefacta i celebrada sorpresa com a la cafeteria sí s’hi pot fer el cafè. I emportar-se’l.

Que quedi clar que molts usuaris -que per al personal sanitari el cafè ha estat autoritzat des del primer moment, que en molts casos la cafeïna és més efectiva que qualsevol fàrmac- i altres ciutadans que avui, dilluns assolellat, transitaven per la plaça, per la terrassa hospitalària, la possibilitat de poder fer un cafè-de-cafeteria s’ha celebrat i de quina manera. Però no deixa de ser allò que els uns sí, i els altres no.

De fet, alguns clients esporàdics han hagut de demanar més d’un cop si realment era possible poder-se endur el cafè. Però un rètol a la porta no deixa lloc a cap dubte malgrat que un altre rètol, en aquest cas en les cadires de la terrassa, sembli indicar tot el contrari. Al cadiram exterior només hi pot seure, almenys així d’entrada, el personal sanitari, una situació que és del tot comprensible. Però el cartell enganxat a la vidriera també és ben entenedor: ‘Servei de cafeteria per emportar’.

per emportar
Els dos rètols 'contradictoris' que almenys fins aquest matí lluïen a la cafeteria de l'hospital.

Quedi clar que el servei de cafeteria està concessionat. És a dir, no el presta directament el SAAS sinó que se n’encarrega una empresa del sector de la restauració, que en aquest cas i en ser un servei essencial -s’encarrega no només de la cafeteria, sinó també de la cuina del centre hospitalari i, per tant, elabora els àpats dels malalts i dels professionals de la salut- continua treballant. Però el cafè… per emportar… Una altra cosa és quan un se sent ‘enxampat’ i llavors es posen condicions. Que si s’ha d’estar ingressat, que si s’ha de ser usuari…

Però el rètol és ben clar: ‘Servei de cafeteria per emportar’. Tot un luxe poder fer un cafetó. Més encara tot prenent el sol.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending