La punta al coixí es reinventa

La tretzena edició de les Jornades tèxtils i de puntaires d’Escaldes porta a la plaça de les Pubilles ‘instal·lacions’ que miren de reproduir en teixit l’‘sky line’ escaldenc

La punta al coixí evoluciona. Tant que ja no són aquells boixets i aquell coixí verd els protagonistes. O no sempre. Escaldes és aquest cap de setmana la capital del tèxtil i les puntaires. S’hi celebra la tretzena edició de les jornades consagrades a la matèria. Diversos espais públics són escenari dels diversos actes que s’inclouen en el certamen. A la plaça de les Pubilles les puntaires són protagonistes. Però no puntaires qualsevol.

Aquest dissabte són integrants de l’Associació de Puntaires de les Comarques Gironines les que mostren les seves creacions. De fet, les creacions, algunes les exposen al Centre d’Art d’Escaldes (CAEE), que acull algunes de les activitats incloses en les jornades. A la plaça, les puntaires gironines hi recreen, sobre teixit, amb les noves modalitats de la punta al coixí, algunes de les imatges, de l’‘sky line’ de la parròquia. Sense torres, per això.

WhatsApp Image 2022 10 15 at 16.18.27
Diverses puntaires treballant en una de les creacions.

I és que les puntaires gironines són totes unes artistes. Fan com aquell qui diu murals de grans dimensions. Si fa falta, com qui diu, embolcallen una catedral sencera amb les seves creacions, autèntiques obres d’art que són d’allò més admirades, per exemple, al certamen Girona en flor. Aquesta tarda començaven a prendre forma els tapissos que reprodueixen el perfil escaldenc.

WhatsApp Image 2022 10 15 at 16.19.10
Un dels tapissos que miren de recrear indrets escaldencs.

En fi, entre boixets, tapissos, fins i tot alguna creació de dansa aèria, xerrades i més d’un taller, transcorren unes jornades que aquest diumenge tindran la participació de les puntaires escaldenques -als tallers anuals del comú n’hi ha inscrites unes vuitanta. Elles sí que són fidels, o gairebé, a la tradició del coixí.

Comentaris

Trending