Professionals octogenaris de l’estafa

La policia investiga un matrimoni de padrins sense residència legalment establerta al Principat després que l’hotel on feia dies que hi feien estada l’advertís que no semblava que volguessin pagar

¿Són uns pobres padrins -pobres metafòricament, dit ‘carinyosament’- als quals realment els han fallat les previsions econòmiques però sols per uns dies o feien estada en un dels hotels més luxosos del Principat amb tot el morro i tenint clar que ho feien pel morro perquè resultarà que es dediquen a viure de l’estafa i l’engalipament?

La policia mira de treure’n l’entrellat. De moment no hi ha detencions. Però tots els camins -els explorats per ara i dels quals ha tingut traça l’Altaveu- porten a la ‘Roma estafadora’. I això que els padrins són octogenaris. O gairebé. Formalment es tracta d’un matrimoni estranger que oficialment viurien a Catalunya. Però que sembla que faria un temps que voltarien per Andorra. Residència legalment establerta al Principat, no queda clar que hi fos. És una altra de les històries que haurà d’acabar d’aclarir la policia.

La investigació tot just fa 24 hores, poc més, que està en marxa. I parteix de la demanda d’auxili d’un hotel. Un dels hotels més luxosos del Principat i on la il·lustre parella hi feia estada a cos de rei. En fi, ni que fossin Felip o Letízia. O potser per això, que el matrimoni octogenari hauria volgut comprovar les virtuts de què van gaudir, tot just una nit, els monarques espanyols en la no gaire llunyana visita al Principat.

Ja haurien generat una despesa, en xifres rodones, de 6.000 euros. Davant d’això, els responsables de l’hotel van demanar un avenç de fons. Una mostra de bona voluntat d’abonar la factura. I res de res, que diria aquell

Sia com vulgui, els responsables de l’hotel en qüestió van sol·licitar aquest dimecres l’auxili de la policia olorant-se que podrien estar davant una previsible estafa. No consumada encara. O no consumada del tot. Però que es veia venir. La parella en qüestió, setanta llargs ella, vuitanta curts ell, ja duia dies allotjada a l’hotel. Algunes fonts han indicat que una vintena. D’altres que uns quants menys però, en tot cas, que sí que la voluntat era fer una estada.

En tot cas, ja haurien generat una despesa, en xifres rodones, de 6.000 euros. Davant d’això, els responsables de l’hotel van demanar un avenç de fons. Una mostra de bona voluntat d’abonar la factura. I ah, manoi! Tot van ser bones paraules però ni un euro. Ni cinc de calaix. Resulta que el matrimoni estava pendent de poder cobrar uns xecs a final de mes, potser rebre alguna paga. En fi, fum. O cap intenció d’abonar la factura.

I aquí és quan entra en joc la policia. De moment, detenció no n’hi ha hagut. Però hi comença a haver algun indici, no ja per pensar que els dos padrins vivien ‘del cuento’ però ‘a tot drap’, sinó que l’hotel en qüestió potser no hauria estat la primera víctima del seu ‘modus vivendi’ al Principat. Padrins emblemàtics, sí. Estafadors professionals, també. Ep, presumptes. Presumptes estafadors octogenaris. Uns experts. Uns savis. Que els anys i l’experiència serveixen per alguna cosa. Fins i tot quan es tracta d’engalipar altri.

Comentaris (2)

Trending