Primer França, després Xile i Geòrgia

Dos membres de l'equip tècnic masculí estan amb la femenina, avaluant també les instal·lacions, per ajudar-les a preparar-se per lluitar pel títol mundial

La selecció femenina francesa de rugbi ha obert la llauna i des de la federació s'està treballant perquè altres equips nacionals facin estades al país, entre elles Xile i Geòrgia. Una estada en la qual són bones paraules per part de l'expedició francesa que ha trobat al Principat les millors condicions per preparar-se i intentar lluitar pel mundial.

La selecció femenina de rugbi ha obert la veda perquè altres equips nacionals vinguin a Andorra a fer estades. “Estem en contacte amb les seleccions de Xile i Geòrgia (masculines) per preparar el mundial”, ha avançat el president de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), Jean-Marc Flaux. Fins a 63 persones -38 jugadores i 25 de staff- s’han desplaçat al país com a integrants de l'expedició francesa.

El que segur no serà possible complir, com a mínim de forma més immediata, serà l’estada de l’equip masculí francès per preparar el mundial de rugbi del 2023, que precisament se celebra a França, i és que, com ha assegurat Flaux, “ja el tenen tancat”. Tot i això, la porta es manté oberta perquè en un futur, no tan llunyà, i facin una estada. L’objectiu, com ha confirmat el president de la FAR, és “poder acollir més estades, encara que siguin de seleccions més petites”.

Exercicis específics per entrenar jugades.
Exercicis específics per entrenar jugades.

De fet, dins l’expedició femenina hi ha dos integrants de la selecció masculina que estan ajudant a la femenina en aquesta preparació pel mundial, entre ells, Karim Ghezal, per assolir el seu objectiu que, no és altra, com ha assegurat una de les jugadores, Clara Joyeux, que “lluitar pel títol”. Com a principals rivals la mateixa amfitriona, Nova Zelanda, i Anglaterra.

La presència de Ghezal, a més, també serveix perquè s’endigui una referència per una futura estada del masculí. No ho ha descarta, i és que les impressions que s’està enduent són bones.

L’experiència de fer d’amfitrions a una selecció d’alt nivell, com ho és la femenina francesa que està entre les top-3 mundials, “està sent molt bona”. “Estan encantats. Tot els que demana, se’ls hi dona perquè és possible”, ha assegurat Flaux. Com a exemple ha posat l’atenció mèdica: “una de les jugadores s’ha fet mal a l’espatlla, se li ha fet una ressonància i en dues hores el metge de la selecció tenia el resultat”.

Estades esportives que potencien el Principat com a destinació esportiva. Un fil el qual es vol seguir treballant, tant des de comuns, federacions i Govern.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending