Els perills de passar-se amb l’alcohol

El Tribunal de Corts condemna a un home que, en un fort estat d’embriaguesa, es va negar a marxar de l’estació d’autobusos, malgrat les ordres que li donaven els agents de policia

Cal anar amb compte amb la beguda. És un principi bàsic, tot tenint en compte que l’excés d’alcohol pot comportar que s’acabin tenint conductes incorrectes. És el que li va passar a un home el maig del 2019, que va ser trobat al lavabo de l’estació d’autobusos visiblement embriac. En un estat molt perjudicat, no va voler fer cas de les demandes de la policia perquè marxés a casa i ha acabat processat, i condemnat, per desobeir els agents.

Els fets es remunten al maig del 2019. A primera hora del matí, el processat es trobava tancat en un dels lavabos, concretament el de minusvàlids, de l’estació nacional d’autobusos. Estava notablement begut i, per això, el personal de seguretat de la instal·lació va trucar a la policia.

El processat no es va presentar a un judici en el qual ha estat declarat culpable i castigat amb una multa de 150 euros

Dos agents es van apropar al lloc i van demanar l’home que sortís a l’exterior. Inicialment, semblava que podrien controlar la situació però, un cop a fora, l’acusat va començar a cridar i a causar aldarulls. Els dos policies li van reclamar que marxés i, fins i tot, li van proposar acompanyar-lo al seu domicili. No hi va haver manera. Al contrari, l’interessat es va asseure en un banc i va continuar increpant els membres del cos d’ordre.

Davant aquesta actitud, van optar per endur-se’l cap al despatx amb la intenció d’identificar-lo. Segons es remarca a la sentència, l’home va mantenir una actitud “poc col·laboradora i xulesca”. Quan li van entregar una citació per presentar-se dies després, la va aixafar i la va llançar a terra. “No vindré, si voleu que vingui, ja em podeu venir a buscar a casa, així us dono una mica de feina. Total, pel que feu”, els va etzibar.

Arran dels fets, es va iniciar un procediment judicial. El fiscal va acusar l’home de desobediència lleu, tot i que no es va presentar al judici. Per a la magistrada que ha jutjat el cas, no hi ha cap dubte: “l’encausat es negà, malgrat les reiterades ordres donades pels agents de policia, a marxa del lloc, fent cas omís a les seves indicacions”. Per tant, va “menysprear de forma lleu el principi d’autoritat, que és la base i essència de la il·licitud de la conducta referida”. Per tant, s’havia produït la contravenció penal de desobediència lleu.

A l’hora d’imposar la pena, es té en compte, però, “l’estat d’embriac en què es trobava l’encausat”. Per això, i fent cas a la petició del fiscal, se li ha acabat imposant una multa de 150 euros.

Comentaris (1)

Trending