“Pensava que em moria”

Un resident argentí explica a mitjans del seu país com es va contagiar amb el coronavirus i ha hagut de passar la malaltia tancat al seu domiciliLamenta que, quan va tenir els primers símptomes no va poder contactar amb ningú ni al 116 ni al 188 i que va arribar a desmaiar-se al lavabo de casa

“Pensava que em moria”. Amb aquesta contundència ha explicat un resident argentí com ha passat la infecció per coronavirus a casa seva. Ho ha passat, afirma, realment malament, amb algun ensurt important com quan es va desmaiar al lavabo. Finalment, però, ja es troba millor i espero que en pocs dies pugui que ha superat completament la Covid-19.

L’Emanuel té 43 anys i és preparador físic. Dona classes de pilates al Principat, on viu des de fa sis mesos. El seu relat l’ha fet públic al web d’informació Todo Noticias. Tot es va iniciar arran de la visita d’una amiga que, abans de tornar cap a Buenos Aires, va passar uns dies a Barcelona i a Andorra. Entén que va ser ella la que, involuntàriament, el va contagiar, ja que ell ja feia dies que no treballava. “Ella estava bé, però al cap de pocs dies jo vaig començar amb to, febre, mal de gola i problemes per respirar”, comenta.

Feia dies, però, que arrossegava un “refredat, sinusitis i una infecció a les vies respiratòries” que es tractava amb antibiòtics. “Quan em vaig contagiar, realment va ser molt greu”, ha remarcat Emanuel, que no amaga que va trigar a poder demanar ajudar tant als 116 com al 188 perquè estaven col·lapsats.

Ara es troba millor, tot just amb tos i fàtiga, i espera estar del tot curat en uns deu dies

Dia a dia, la cosa va anar empitjorant. “Em vaig desmaiar al bany. No sé quant temps vaig estar a terra. Quan em vaig recuperar, vaig trucar a urgències”, relata. Va ser llavors quan el van fer anar fins a l’hospital a fer-se un test ràpid que, com tot feia preveure, va donar positiu. Malgrat els forts símptomes que patia, indica, el van fer tornar al seu domicili, donant-li ordres de quarantena i un tractament a base de paracetamol. Això sí, els metges els trucaven diversos cops al dia per seguir la seva evolució.

“Em van detectar la malaltia el 26 de març, però sospito que la tenia de molt abans”, explica l’Emanuel, que es troba ara parcialment recuperat. Fins i tot, de fet, ha pogut gravar un petit vídeo on demana a la gent que faci cas de les instruccions de quedar-se a casa. “Ara tinc tos i fatiga. Em van dir que estaria curat quan ja no tingui símptomes. Crec que trigarà uns deu dies més”, apunta.

Durant aquests dies, ha rebut el suport de la seva família. En concret, de la seva germana, que també viu al país, i d’altres amics. “Vam fer un grup de WhatsApp per comunicar-nos. Ells estan bé i són els que van al supermercat i em porten els aliments. Deixen la bossa a la porta i vaig a buscar-la. No tenim contacte en cap moment”, explica.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending