El padrí que no volia portar la mascareta

Malgrat els casos aïllats, les recomanacions sanitàries s’estan respectant als comerços andorrans

No hi ha un motiu clar. Qui l’ha patit, no pot explicar quina és la raó per la qual es nega rotundament a ficar-se el drap a la cara. Cada matí, enfila l’avinguda Carlemany i travessa l’eix comercial. Pel camí, prova d’entrar als centres comercials del Principat. Quan li criden l’atenció, es fa el sord. No vol escoltar. Abans, quan encara no havia esclatat la crisi sanitària, feia la mateixa passejada sense cap limitació i ara, enyora aquella època. Fins i tot, diuen, s’encoratja i fa gala de la seva agressivitat, com si no entengués que posa en risc no només la seva vida, si no la dels que volten pel seu costat. 

Els centres comercials estan atenent aquests dies algunes incidències amb ciutadans que, residents o no, encara no saben o no han pogut entendre que l’ús de la mascareta és obligatori i que s’han de respectar mesures com ara utilitzar el gel hicroalcohòlic a l’entrada i ficar-se els guants de plàstic mentre fan les seves compres. No obstant això, són pocs els casos que es revelen quan l’autoritat pertinent els hi demana que compleixin amb la seva obligació. Destaca un cas per la seva singularitat: un jubilat que no cessa en el seu intent d’accedir tant als centres comercials com als bussos d’Escaldes i Andorra a cara descoberta.

S’ha de destacar que la gran majoria de la ciutadania estan sent responsables per tal que el virus no s’escampi

Per ara, segons expliquen les fonts consultades per l’Altaveu, no s’ha contactat amb la policia en cap cas. Les disputes no passen d’una crida d’atenció -o varies- i, en la pitjor de les situacions, acaba amb un parell d’empentes i un irresponsable al carrer fumejant pel cap. També han fet al·lusió als turistes que provenen de França: són molts els que no porten mascareta però quan se’ls avisa, la seva obediència es digna d’admiració. Quant a l’edat dels ‘descarats’, hi ha dubtes si el premi se l’emporta el jovent o els padrins.

Així doncs, s’ha de destacar que la gran majoria de la ciutadania estan sent responsables per tal que el virus no s’escampi. En el cas dels locals més petits, com poden ser perfumeries, joieries, bars i restaurants, entre altres, la situació varia respecte als grans magatzems. Cap queixa. Pot ser perquè els temps que la gent passa dins d’aquests comerços és molt més reduït i poden aguantar-se les ganes de desobeir les recomanacions de salut.

Tingueu paciència.

Etiquetes

Comentaris

Trending