D’un novembre càlid a un desembre molt fred

El mes passat va registrar la temperatura mitjana més elevada dels darrers 70 anys i, en canvi, els darrers dies s’estan batent rècords de registres negatius

Novembre ha estat un mes càlid. Molt. De fet, i segons les dades, ha batut el rècord de temperatura mitjana més elevada de les darreres set dècades. De fet, això confirma el 2020 com un any rècord en aquest sentit. En canvi, desembre ha arribat amb fred, i amb algun registre també destacat en aquest sentit com els detectats a l’estació de les Salines.

A través del compte oficial del Twitter, el Servei Meteorològic ha explicat que el mes passat es va tancar amb un rècord de temperatura. La mitjana del novembre se situa per sobre dels 8 graus, segons les dades recollides a l’estació de la central de FEDA. És la més elevada des del 1950. De fet, i segons explica el Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya (Cenma) posa en relleu que només dos dies van estar per sota de la temperatura mitjana climàtica.

Les dades confirmen que tot el 2020 està sent un any especialment càlid, de fet amb novembre ja són tres els mesos en els quals s’ha batut rècord de temperatures. Concretament, també febrer i maig van registrar la temperatura mitjana més alta des del 1950.

I en canvi, l’arribada de desembre ha vingut acompanyada de fred. De bastant fred, com evidencien les dades de la passada matinada a algunes estacions del Principat. Així, i segons informe el compte Visual Meteo, a la Cortinada s’ha registrat un nou rècord, amb una mínim de 8,3 graus negatius. Des del Servei Meteorològic s’indica a més que a les Salines, a 1.440 metres d’altitud, ha caigut encara més: fins a -10,6 graus, el més baix des del desembre del 2012.

L’evolució dels dies vinents farà, segons el servei, que es mantinguin les temperatures a la franja baixa. I és que Andorra es troba immersa en un embossament d’aire fred. A banda, per les pròximes hores s’espera l’arribada de nous fronts provinents de la borrasca Dora que poden provocar noves precipitacions de neu, tot i que de caràcter feble.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending