El ‘nou Ferrari’ de Can Manel arriba ‘per aire’

El xef Carles Flinch espera estrenar establiment el setembre a la plaça Príncep Benlloch d’Andorra la Vella, poques setmanes després de tancar l’històric restaurant de Ciutat de Valls

Com un infant amb sabates noves. En el cas de Carles Flinch, amb fogons nous. El xef, un dels gastrònoms andorrans més reconeguts, estava aquest dijous especialment il·lusionat. Li arribava el ‘nou Ferrari’. N’hi diu així a la cuina que estrenarà en el nou restaurant Can Manel que està acabant de muntar a la plaça Príncep Benlloch, davant del comú d’Andorra la Vella. Als baixos de l’històric i reformat edifici de Cal Cintet. L’arribada de l’equipament i la seva instal·lació ha estat digna de la millor enginyeria. Potser no tant com la de la Fórmula1 però Déu n’hi do.

El xef, que tanca a mitjan d’aquest mes (probablement el 17 d’agost) l’icònic establiment de Ciutat de Valls que durant més de quatre dècades ha fet passar la gana i ha delectat estómacs d’arreu i més enllà, esperava des de poc abans de les 11 del matí els fogons i la resta de l’equipament. Que si les neveres, que si els armaris… La cuina, d’acer inoxidable almenys en gran part dels seus acabats, és feta d’una sola peça, i per entrar-la dins els baixos de Cal Cintet ha calgut una grua i una desena d’operaris que ajudessin a fer maniobrar el bitxo. Calia no ratllar-lo abans d’hora i ajustar bé l’instrumental perquè ja a dins del local pugui connectar-se adequadament al gas i on calgui.

Els nous fogons de Carles Flinch s’han construït a Arenys de Mar, a prop de Barcelona, per una empresa (Adisa) especialitzada en la matèria. I ha acabat arribant a Andorra i muntada a través d’una firma local (Grup Rull) especialitzada en instal·lacions hoteleres. És un bloc compacte -amb departaments i elements extraïbles, que quedi clar- de més de 600 quilos. No ha estat fàcil de fer passar per la porta del nou Can Manel, que obrirà durant el mes de setembre. Als baixos de Cal Cintet encara s’hi treballa de valent. “Ara ja està força avançat”, explicava Flinch deixant clar que la cuina continuarà a vista d’ocell i de comensal.

Els clients podran veure fil per randa com cuinen Flinch i el seu equip, que en el nou local s’ampliarà una mica. I és que el xef vol posar en marxa tan aviat com pugui un nou servei, per dir-ho alguna manera, d’esmorzars de ganivet i forquilla. Una ‘delicatessen’ més del creador culinari andorrà. Els fogons hauran quedat més o menys instal·lats durant el dia d’avui. L’operació no ha estat fàcil. I ha volgut les seves hores. La seva estratègia. La seva paciència. Això a banda de la força de la grua i d’un parell o tres d’eslingues.

Flinch comprova la cuina ja desembalada abans d'entrar-la cap al local.
Flinch comprova la cuina ja desembalada abans d'entrar-la cap al local. Toni Solanelles

Flinch ha volgut mimar l’espai que acollirà el seu restaurant tan com pot, respectant els elements arquitectònics originals sempre que ha estat possible. Té un arrendament per quinze anys. I durant quinze anys, potser els últims quinze anys de la seva carrera professional, vol treure el màxim rendiment a un local que a diferència del que va posar en marxa el seu pare i ha acabat d’aixecar ell, no està amagat. Al contrari, és ben bé al rovell de l’ou.

La voluntat del xef era posar en marxa el restaurant abans del que ho farà. “Amb el tema de la pandèmia i dels ERTO tot han estat ruptures d’estoc i d’altres dificultats. Tot plegat un retard, sobretot en el tema de les instal·lacions”, ha explicat Flinch, que deixa clar que “ara ja ha agafat tot color i havent entrat la cuina, tot l’interior està força definit. El 17 d’agost tanquem Can Manel”, el personal marxarà de vacances uns dies i a principi de setembre comença el nou repte. Ep, amb ‘Ferrari’ nou. Això ho tenia clar en Flinch, que ha confiat en la mateixa ‘constructora’ a qui ja va fer confiança el seu pare fa quatre dècades i ell en fa una dècada i mitja en una renovació de maquinària.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending