Les noies del Tuci

Expulsades durant cinc anys dues joves turistes que accedien al país amb prop de deu grams d’una droga coneguda com la ‘cocaïna rosa’ i que s’està reintroduint amb força en ambients ‘top’ de Barcelona i Eivissa, molt cara i addictiva

Venien a casa d’un amic que havien conegut l’any passat i feia uns dies havien retrobat fora d’Andorra. Però l’amic no els havia advertit de les especificitats andorranes en matèria d’estupefaents. Per això quan dimecres al vespre, venint en bus des de Barcelona, les van aturar els agents de la frontera i els van demanar la documentació… en fi, sorpreses elles, i sorpresos els agents en rebre la substància que els lliuraven: ‘cocaïna rosa’. Prop d’una desena de grams del que també és coneix com a Tuci. O ‘tusi’ o ‘tussi’. La ‘droga posh’. ‘Pija’.

Les dues noies, de nacionalitat colombiana i residents a Barcelona i Itàlia, van ‘caure’ perquè una d’elles no tenia la documentació en regla, segons que ha confirmat el ministeri d’Interior. En dur-les al despatx policial fronterer i explicar-los els agents de què anava la història van lliurar els grams de l’estupefaent sintètic que portaven per passar uns dies de ‘festa’ amb l’amic andorrà. I van quedar detingudes. Si les noies van quedar estupefactes quan els policies els explicaven el marc legal del país en matèria d’estupefaents, els uniformats es van quedar de pedra, expliquen fonts judicials, quan van veure aquella pols rosa-tirant-a-fúcsia.

És una droga sintètica que fa prop de mig segle que es va ‘inventar’. De la mateixa família que altres drogues sintètiques com poden ser la LCD o la MDMA. Però que va caure en desús perquè és molt més cara. Pot costar uns cent euros el gram. Ara, però, des de fa un parell d’anys, s’ha posat de moda entre algunes classes benestants, ‘top’, ‘posh’ o com li vulguin dir. En el nostre entorn més proper, de moda en certs ambients de Barcelona i Eivissa. Però a Andorra estranyament se n’havia vist. Potser mai.

Judici per la via ràpida

Les noies haurien fet un ‘curset’ accelerat als investigadors sobre la droga. Més encara en passar aquest dijous a disposició judicial. Les van jutjar per la via ràpida. I al final van acceptar la proposta de cinc anys d’expulsió. Total, tampoc mai abans havien estat al Principat. Ni hi tornaran. Però sempre seran les noies del Tuci. Tuci perquè la denominació química de la droga en qüestió és 2C-B. Fonèticament en anglès vindria a ser ‘tucibi’. I d’aquí el Tuci. O ‘tusi’, ‘tussi’, Nexus, Eros… Que té moltes variants denominatives. I molts efectes contraindicats.

La ‘cocaïna rosa’ és una barreja de productes estupefaents com la ketamina, l’èxtasi… Hi ha format comprimit o en pols. Per ingerir, que triga més en fer efecte. O esnifat, que va molt més ràpid. Les noies haurien arribat a explicar que ben ‘consumit’, els efectes afrodisíacs, al·lucinògens, i de ‘bon rotllo’ que generen poden allargar-se hores. Si un gram se sap esnifar a poc a poc, a ‘trossets’ cada quart d’hora, es pot estar entre dues i tres hores surant en una felicitat artificial. Sintètica o sintetitzada com una droga que ni a la frontera ni a la Seu de la Justícia no voldrien haver de veure més.

Comentaris (2)

Trending