Neix el nadó de la dona presa

Després d’una vintena d’hores entre la inducció al part i el part, una reclusa acusada de tràfic de droga dóna a llum un nen a l’hospitalLa interna s’estarà uns dies a l’habitació-cel·la del centre hospitalari i després quedarà ingressada al mòdul penitenciari per a menors adequat a l’efecte

Al centre penitenciari ja són tiets i tietes. A l’hospital, també. Aquesta matinada ha nascut a l’hospital el fill d’una presa. La primera dona embarassada reclusa en la història de la Comella. De l’actual centre penitenciari. A Casa de la Vall, molts anys a, ja hi havia hagut algun altre cas. La dona, empresonada per traficar amb droga, s’estarà uns dies ingressada a l’habitació-cel·la del centre hospitalari, i després passarà a ocupar el mòdul de menors, que ha estat adequat a l’efecte per poder acollir el nadó.

Quan a finals de l’any passat aquesta dona, de 35 anys, nacionalitat colombiana i resident a la Seu, va ser detinguda, ja estava embarassada. De fet, ja estava d’uns quants mesos. Això ha fet que al centre penitenciari s’hagi viscut molt l’evolució de l’estat de salut de la noia, a qui se l’acusa d’haver introduït en diverses ocasions cocaïna i altres estupefaents al Principat, d’aquí que se l’empresonés de manera provisional.

De la presó ja se l’ha hagut de dur diversos cops a l’hospital per fer-li els controls pertinents. La direcció d’Institucions Penitenciàries havia establert els protocols necessaris i havia fixat tot un seguit de mesures per si la dona, mare de dos fills menors, es posava de part en qualsevol moment. Però no ha estat el cas i el part va ser programat. La partera va ingressar a l’hospital dimecres pels volts de les 7 del matí i no ha estat fins aquesta matinada que ha donat a llum.

La policia ha disposat un dispositiu de seguretat per tal d’evitar ensurts davant la presència de força familiars al Nostra Senyora de Meritxell

Entre la inducció al part i al part, prop d’una vintena d’hores. Més enllà de la durada del procés, però, tot ha rutllat correctament i tant la mare com el fill, és un nen, gaudeixen d’una excel·lent salut. Des de l’ingrés de la dona a l’hospital, la policia ha establert un dispositiu de vigilància i control al centre hospitalari. Tot molt discret. El fet que hi haguessin diversos familiars presents a l’hospital per poder veure la dona i, en algun cas, estar al seu costat durant el part, va mobilitzar el cos de seguretat. No es volia cap ensurt.

De fet, tant poc es vol cap sorpresa que fins i tot els professionals sanitaris van demanar de poder col·locar la dona en una habitació ordinària de neonats, per a la comoditat de tothom, i la resposta de les autoritats judicials i policials va ser negativa. Cap a l’habitació-cel·la que hi ha disposada a l’hospital per als casos que cal l’ingrés d’algun reclús. Com és el cas.

Una vegada deixi el centre sanitari, en un parell o tres de dies, potser durant el cap de setmana o dilluns en funció del que sigui millor també per al dispositiu de tot plegat -des de l’òptica mèdica i de salut no s’espera cap complicació-, la dona serà enviada al mòdul de menors, normalment infrautilitzat i ara sense cap persona ingressada. Aquest espai, també a la Comella, s’ha habilitat conscientment per poder acollir el nadó. També es preveu un règim de visites més flexible per al pare de la criatura i probablement per als germans. Tot i per intentar que, dins de l’anormalitat i la reclusió, tot s’aproximi al màxim a la normalitat. 

Comentaris (4)

Trending