Més Nadal que mercat

Tanca després d’un mes discretíssim una de les principals atraccions del Poblet de Nadal d’Andorra la Vella, que encara manté en marxa fins a Reis el Parc de Nadal, els ‘magic selfies’ i l’oficina de correus màgica i la nòria, a priori, fins al març

El Mercat de Nadal és (o era almenys) el ‘core business’ del Poblet d’Andorra la Vella. Cert que el certamen nadalenc de la capital ha anat incorporant nous atractius a mida que ha anat sumant edicions. Però no obstant això, el mercat és, per dir-ho d’alguna manera, la raó de ser de tot plegat. Curt i ras: és l’allargament de la Fira de Santa Llúcia. O l’ampliació. Per davant i per darrere. El mercat ha abaixat aquest diumenge la persiana.

Al tomb de la cantada de ‘White Heaven’ a la glorieta de la Plaça del Poble, epicentre del mercat també ampliat enguany cap a la zona de l’aparcament Vinyes per poder garantir les mesures de distanciament, i ja en la recta final del certamen, un bon nombre de persones han fet cap per darrer cop al mercat. Per acomiadar-se’n fins l’any que ve. Hi havia la possibilitat d’allargar el certamen fins al 7 de gener si les condicions haguessin estat unes altres. Però les restriccions especialment pel cantó català ho han fet del tot desaconsellable.

 

Encara que no hi ha balanç oficial, el ‘mercat del coronavirus’ ha estat, com tot allò que envolta la pandèmia, diferent. Estrany fins i tot. I tot i mantenint de dalt a baix l’esperit del Nadal, és obvi que no ha tingut l’afluència de les edicions precedents. El comú d’Andorra la Vella era conscient que corria un risc. I el va assumir conscient que, si més no, es faria una activitat per la gent de la parròquia, del país, que prou volien, prou necessitaven, arguments per continuar empenyent un any complicat.

El mercat de les creps i de les figuretes del pessebre, de les manualitats i l’artesania, dels gofres i de la decoració nadalenca s’ha acomiadat. Però al tomb del Poble de Nadal encara queden algunes atraccions, alguns elements en marxa. Fins a Reis es poden dur les cartes a l’Oficina de Correus Màgica. I els ‘magic selfies’ i el Parc de Nadal també continuaran en funcionament fins llavors. I la nòria de la Rotonda, fins i tot, podria allargar la presència fins al març, quan venç el contracte. Encara que no es pot descartar que plegui veles abans. Encara que ha tingut dies de certa activitat, és clar que l’absència de turistes, almenys l’absència voluminosa, ha deslluït l’atracció. I ara caldrà observar si les limitacions van a més o, per contra -cosa rara a priori-, hi ha un relaxament que permeti l’arribada de més visitants al país. Per ara, però, la nòria continuarà rodant. Com la història d’aquesta pandèmia que ha marcat, per ara, el 2020.

Comentaris

Trending