El matí en què la tranquil·litat es va acabar a Vila

Els inquilins de la pleta on vivia la víctima de l’assassinat, que s’han adonat del crim en veure el dispositiu de bombers i policia, es mostren consternats pels fets, igual que coneguts de l’home i els veïns de l’edifici on tenia l’empresa

Els veïns de la urbanització Sol de Vila encara es troben en estat de sorpresa total. La mort violenta d’un dels inquilins de la pleta aquesta matinada els ha deixat estupefactes, tot i que ningú, en el moment dels fets, va escoltar ni veure res. Alguns s’han assabentat de l'assassinat quan, en aixecar-se, han vist el dispositiu policial. D’altres, ni això. Per amics que els trucaven o, fins i tot, en ser preguntats per la premsa. També hi consternació al centre d’Encamp, on la víctima havia tingut l’empresa fa anys, i a Escaldes, on hi havia ara el despatx.

“Sempre es vanagloriem de la tranquil·litat que tenim aquí”. Així explicava Lluís de Juan, un dels veïns de la urbanització l’ambient que, normalment, es respira a aquesta zona, apartada de la part central d’Encamp. Una calma que, però, aquest dilluns s’ha vist trencada. Ara bé, la trencadissa, en tot cas, no s’ha detectat a l’inici. Cap dels inquilins de la pleta ha escoltat ni vist res quan s’ha produït el crim, al voltant de les quatre de la matinada.

Alguna veïna, fins i tot, ha conegut els fets quan els periodistes li han demanat per si havia vist o escoltat alguna cosa; l'ensurt ha estat important

Només l’aparició dels diferents cossos de seguretat els ha fet veure que alguna cosa inusual, i greu, havia passat a la seva urbanització tradicionalment tranquil·la. Bombers, primer, per extingir el foc que el presumpte autor de l’homicidi ha provocat; policia, després, per realitzar la pertinent investigació i recerca de proves, que s’ha allargat fins passades les deu del matí. “He sortit a les set del matí a passejar el gos i ho he vist”, ha comentat. Ell ha estat testimoni d’un dels moments de l’actuació policia: la retirada el cadàver, que ha acabat sortint per una de les finestres de l’àtic.

20200921 100607
Un veí passa al costat de l'edifici on ha tingut lloc el crim i on entra un policia.

Altres veïns s’han acabat assabentant més tard. Una d’elles, per exemple, ho ha sabut només quan diversos periodistes han volgut demanar si havia vist alguna cosa. L’ensurt ha estat important. Un altre, que havia de romandre a casa cuidant dels fills, apuntava que “m’ha trucat un amic i m’ho ha explicat; jo no sabia res”.

El dispositiu de policia també ha sorprès dos treballadors que de bon matí s’hi apropaven a la urbanització per fer tasques de manteniment. Inicialment, no se’ls ha deixat passar. Han hagut d’esperar mitja hora per poder-ho fer i començar la seva jornada. A poc a poc, a partir de la marxa de la policia, la pleta ha recuperat una certa normalitat. Certa, perquè al cap de tots els veïns hi era ben present el crim.

A Encamp el tema de convera és únic i hi ha especial consternacó a l'inici de l'avinguda François Mitterrand, on la víctima havia tingut inicialment el local de l'empresa

Una consternació que també arribava al centre del poble. Als bars, granges i restaurants d’Encamp la conversa no podia ser una altra. També hi havia tristor entre els propietaris dels establiments propers al local, ara una acadèmia, que havia ocupat fa uns anys l’empresa d’informàtica regentada per la víctima. Tots guardaven un molt bon record de l’home, que va decidir traslladar-se al centre del país per buscar una millora de.

El mateix succeïa a l’edifici on va traslladar el negoci, a Escaldes-Engordany, ben a prop, casualitats o no, del despatx central del cos de policia. “Era simpàtic, educat i molt respectuós”, ha apuntat la responsable d’una altra de les empreses instal·lades a la mateixa planta que la de l’ara finat, al qual també recorden al restaurant proper on anava molts cops, fos a esmorzar a dinar, molts cops acompanyat de la família. “Era agradable. Quan ens ho han dit, no ens ho podíem creure”, ha afirmat una de les cambreres de l’establiment.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending