La mateixa parella de sempre

Detingut a la Massana un home acusat de violència de gènere per colpejar la seva dona, entre el ‘passotisme’ del veïnat malauradament acostumat a les batusses entre un i l’altra producte tot sovint del seu consum excessiu d’alcohol

“Són els de sempre.” Al tomb del número 67, immoble amunt, immoble avall, de l’avinguda Sant Antoni de la Massana ja estan gairebé acostumats, malauradament, que alguns dels seus veïns s’estomaquin. De fet, per alguns dels residents en aquells contorns, tot sovint és més la dona que pega que no l’home. Però tan hi fa. Aquest dissabte no hi hauria dubte que hauria estat ell, d’una quarantena d’anys, el que hauria deixat anar la mà i el que va acabar emmanillat.

De fet, la policia ha hagut de fer aquest dissabte, segons que ha pogut saber l’Altaveu, dues detencions distintes per violència de gènere. Per tant, ha hagut de detenir dos homes per pegar a sengles parelles dona. El primer cas va ser a Andorra la Vella. El segon, passats 2/4 de 8 de la tarda, el de la Massana. Sortosament, tot i la constatació de l’agressió, les conseqüències dels cops no haurien derivat en cap lesió de rellevància. Menys encara greu. Però l’agressió hi va ser i, per tant, sempre presumptament, és clar, el delicte també. Tots dos homes hauran de passar a disposició judicial aquest diumenge. Aparentment cap dels dos no ingressarà al centre penitenciari.

Aquest dissabte la policia va haver de practicar dos arrestos per violència de gènere: primer a Andorra la Vella i, després, en un domicili de la massanenca avinguda de Sant Antoni

A la Massana, s’ha dit, ja estan malauradament massa acostumats de ser testimonis de les mogudes d’aquesta parella, que formalment, als ulls de l’autoritat ho són, però que els veïns no ho tenen ni clar del tot. Que comparteixen pis, segur. I que comparteixen dosis d’alcohol, també. I que la d’aquest dissabte no va ser la primera visita d’una patrulla de la policia també és més que evident.

Però les garrotades van per barris. Fins i tot el veïnat té clar que la dona més d’una vegada s’ha autolesionat. I no acaben d’entendre la situació més enllà que es tracta de dues persones amb una greu dependència de l’alcohol. A ulls d’alguns veïns, es tracta de dos alcohòlics. Els especialistes mèdics, és clar, hi hauran de dir la seva. Però que el consum no ajuda en la relació, és també una evidència.

L’home fa molts anys que viu al mateix domicili. La dona vindria després. I al veïnat ningú no compren ni el tipus de relació que es porten ni el motiu pel qual encara continuen junts perquè, s’ha dit, els altercats, les batusses, les discussions i les baralles, uns dies verbals, altres a cops, són força habituals. I quan la situació ser surt de mare, trucada al 110 i actuació policial.

Comentaris (2)

Trending