Un ‘mailing’ massiu per demanar ajuda

Correus de l’administració, d’entitats públiques, associacions i empreses del país han rebut la carta d’un jove brasiler que reclama suport perquè ell i la seva família puguin traslladar-se a viure a Andorra

Sorpresa és el que ha provocat un estrany correu electrònic que han rebut molts comptes de Govern així com d’altres administracions i entitats del país. El mail inclou una carta escrita en quatre idiomes per un noi brasiler que demana “ajuda al poble andorrà”, sense acabar de concretar quina. El que més sobta és la facilitat amb la qual un particular, i resident fora d’Andorra, ha pogut tenir accés al correu de bona part dels treballadors públics.

El, com a mínim, curiós mail va arribar dimecres de matinada. Poc abans de les sis. Tenia com a assumpte ‘carta oberta al poble andorrà’. Es podia comprovar fàcilment com es va enviar de forma massiva a diferents direccions de l’administració i també d’altres entitats del país. Des de diferents departaments del Govern com el d’Afers Socials, Cultura o Tràmits, passant també per comuns, sindicats, Andorra Banking, hotels, bancs o fins i tot un centre de ioga. Un llistat de destinataris d’allò més eclèctic.

També és curiosa la carta adjunta. En primer lloc, pel fet d’estar escrita en cinc idiomes, els cinc més habituals al país: castellà, català, francès, anglès i portuguès. L’autor es presenta com William Mota de Medeiros i afirma tenir 20 anys i ser brasiler. “I vinc a demanar ajuda al poble andorrà”, apunta.

En la carta, el noi assegura que ell i els seus familiars han creat vincles amb el país des de la distància, com ara seguint les emissions de la ràdio i la televisió pública

En concret, explica que a causa de la crisi sanitària ell i la seva família han viscut “moments molt difícils”, fet que ha fet que “el desig de canvi” i de venir a Andorra s’hagi convertit “en una necessitat”. El problema, però, és que “no ens podem permetre el trasllat i el lloguer d’una casa, apartament o similars”. I, per això, demana ajuda a “tots aquells que puguin”.

En l’escrit, remarca que, “igual que Andorra, el país on visc, Brasil, està passant per un moment econòmic delicat” i indica que molts es pregunten com serà “la represa de la pandèmia”. Assegura que “vull ajudar els andorrans, molt”.

Com seria aquest suport? No ho acaba d’aclarir. Sí que comenta que seria “des dels suggeriments d’accions governamentals fins a accions senzilles”. De fet, avança que l’objectiu seu, i el de la seva família, és establir-se definitivament a Andorra” un cop hagin passat tots els problemes provocats pel coronavirus.

Aquest interès per venir a viure al Principat tindria el seu origen, segons l’autor de la carta adjunta al peculiar correu, en el fet que la ciutat on viuen, Barbalha, té “característiques geogràfiques i demogràfiques molt similars”. També assegura que cada membre de la família “té habilitats específiques” que poden servir a Andorra. Així, el seu pare treballa a la construcció o la seva mare és professora i ell assegura “tenir la capacitat d’accionar per les polítiques públiques”.

En la carta, a més, explica que “hem creat vincles molt estrets amb Andorra” gràcies al fet d’haver seguit les emissions de Ràdio Nacional i d’Andorra Televisió. Així, afirma, s’ha acostumat a la llengua i han pogut “investigar la societat”.

El peculiar correu ha aixecat, com a mínim, sorpresa entre alguns dels receptors. I, també, una pregunta: és una petició real o una broma? O, potser, amaga algun intent d’aconseguir diners de forma fraudulenta? Per ara, no hi ha resposta.

Comentaris (6)

Trending