Lladre… i també ‘franctirador’

Empresonat un home resident detingut arran de la sostracció d’un equip de música usat en els concerts del XocoFest al qual se li va trobar en l’escorcoll posterior el rifle de fogueig amb el qual durant un temps va atemorir veïns de Prada Ramon

El van detenir per lladre. Però va resultar ser també un franctirador de pa sucat amb oli. Aquest dimecres ha ingressat a la presó un jove de 22 anys acusat de diversos furts i que, alhora, a final de l’estiu passat, es va dedicar suposadament a atemorir veïns de la zona de Prada Ramon fent disparar un arma -rifle o similar- que ha resultat ser de fogueig. L’última de les seves ‘aventures’ va ser robar material audiovisual del XocoFest. I la denúncia per aquest fet va ser la que va conduir al seu arrest.

El comú d’Andorra la Vella, com a organitzador del certamen xocolater i arrendatari del material, va interposar una denúncia poc després del cap de setmana de Pasqua. També ho va fer l’empresa titular del material tecnològic. En el marc del XocoFest que es va celebrar als espais de la demolida caserna dels bombers, s’hi celebraven concerts. Alguns dels aparells usats es desmuntaven cada dia i es deixaven amuntegats degudament i tancats amb una lona en un lateral de l’espai. Hi havia, a més a més, vigilància privada.

El processat hauria robat també un ordinador al SAAS més enllà d’espantar veïns d’un edifici al xamfrà dels carrers Joan Maragall i Sant Esteve d’Andorra la Vella

Però la vigilància no va funcionar. I en va desaparèixer un equip de música d'alt nivell. Total, un equip valorat en uns 4.000 euros. Interposades les denúncies, van iniciar-se les indagacions corresponents. Fins a arribar aquest dilluns a un jove de 22 anys ja amb antecedents. Des de menor que protagonitza incidents diversos. Els indicis i sospites policials que van conduir a la detenció del jove es van confirmar en els escorcolls posteriors.

Es va recuperar la pantalla, presumiblement. A més, també s’ha pogut vincular l’ara empresonat amb el furt d’un ordinador del SAAS i que aquesta organització havia també denunciat. Però la sorpresa dels investigadors va venir quan durant la perquisició van recuperar una arma, una mena de rifle que va resultar ser de fogueig, que va permetre la policia resoldre un altre fet denunciat per veïns de la confluència dels carrers Joan Maragall i Sant Esteve d’Andorra la Vella.

Un dels carrers de la zona de Prada Ramon.

Relacionat

La policia busca un suposat franctirador a Prada Ramon

En efecte, el setembre passat, persones residents en un bloc d’aquest punt de la zona de Prada Ramon, a prop de la CASS, van denunciar haver sentit trets. Suposadament, trets contra la façana. Realment, l’arma comissada no projecta cap projectil. Detona i fa molt soroll. Però poca cosa més. Que per això no s’havia trobat restes de cap bala o similar. Res de munició. Però la ‘cafrada’ del XocoFest va permetre resoldre, almenys, aquest furt i dos delictes més. Si delicte, és clar, es pot considerar la tirada franca. I de fogueig.

Comentaris (1)

Trending