L'FC Andorra, tot un mur a les primeres meitats

Després d’onze jornades, el conjunt tricolor no han encaixat cap gol als 45 minuts inicials dels partits que ha disputatL’equip destaca la concentració i la intensitat com a punts forts de la fermesa defensiva de les jornades inicials

Una espècie prou comú entre els aficionats al futbol és la d’aquells que, quan es posen a veure un partit, no necessàriament ho fan perquè el seu equip hi jugui. En molts casos, se segueix amb l’esperança i el desig que un dels dos contendents sigui derrotat. Exemples n’hi ha molts: aficionats del Barça seguint partits del Madrid o viceversa o seguidors del Betis amb un duel del Sevilla. Si algú té una animadversió similar amb l’FC Andorra, un consell. No cal que segueixi el primer temps de cap encontre. Poques alegries tindrà, ja que, fins ara, els tricolors no han encaixat cap gol en els primers 45 minuts.

En els onze duels disputats fins ara, l’equip de Gabri García ha rebut únicament sis dianes en contra. Dues d’elles, a la jornada 1, a la Ciutat Esportiva Dani Jarque on es va consumar l’única derrota fins ara: 2-0 enfront l’Espanyol B. Max Marcet, al 55’, va superar per primer cop Ratti i, poc després ho feia Moha, en aquest cas des del punt de penal. Des de llavors, es va encadenar la ratxa d’imbatibilitat fins que Nacho, al 87’, va igualar el duel al camp de l’Atlètic Llevant (1-1).

També al tram final, al 83’, va arribar el gol de l’Hércules a Prada de Moles que, però, no va evitar la victòria tricolor (2-1). La setmana següent, un gol de Rubén Solano al 85’ va evitar el triomf dels andorrans al camp de l’Oriola. El darrer gol encaixat per l’Andorra és, de fet, també el més matiner. I va arribar al minut 48 del duel davant el Llagostera (1-1).

Els jugadors tricolors tenen clar quina és la clau tant del bon rendiment defensiu a les primeres meitats com en global. “L’equip surt concentrat des dels primers minuts”, apunta Adri Vilanova, opinió similar a la de Miguel Loureiro: “Tenim clar que, des de l’inici, cal tenir una intensitat alta i ho estem sabent portar al camp”. El central, a més, remarca que “defensa tot l’equip, començant pels davanters que van a la pressió” i reclama que “hem d’estar orgullosos” d’aquestes xifres.

Un altre detall a destacar és el fet que, dels sis gols encaixats, dos han arribat a pilota aturada. Un d’ells, el 2-0 de l’Espanyol B, de penal. L’altre, l’empat del Llagostera, de llançament de falta directa. Dels quatre restants, dos més –el de Borja de l’Hércules i el de Solano amb l’Oriola- han tingut també la col·laboració involuntària, via rebot, d’algun defensa.

Només un equip entre les tres primeres categories del futbol espanyol (Primera, Segona A i Segona B) té un millor balanç defensiu que l’Andorra. Al grup 4, el Cartagena ha rebut fins ara només dos gols. Els sis encaixats pels tricolors l’igualen a l’Atlètic Balears, líder del grup 2. La plantilla té clau que mantenir aquest bon rendiment al darrere serà clau si es vol fer alguna cosa important aquesta temporada. “Mantenir la porteria a zero ens farà puntuar sempre i en un tant per cent elevat, guanyar els partits”, indica Vilanova.