La unió fa la força

Les associacions comercials de Meritxell, Vivand i Fener Bulevard tanquen un acord per sumar-se en un mateix projecte per dinamitzar la zona comercial La imatge a transmetre és la d'un eix comercial principal que vol donar "una imatge d'unitat" i que ha sumat els seus esforços per sortir guanyant

Ja fa temps que es parla d'unir Meritxell, Vivand i Fener Bulevard. Ara estan més properes que mai perquè finalment  l'eix comercial del país ha decidit unir els seus esforços en un mateix projecte. Una iniciativa, però que no farà perdre cap dels noms identificatius de cada zona perquè tal com exposa, la presidenta de l'Associació de Comerciants de Carlemany i Travesseres, Sussagna Venable, "ningú vol perdre la identitat". Malgrat que a partir de ben aviat, la idea és que totes les activitats de l'eix siguin "conjuntes i equitatives" i d'aquesta manera, puguin beneficiar a tots els comerciants.

Venable ha destacat que "si ens posem a la pell del client, és incongruent veure que en tot l'eix no es fa el mateix". En aquesta línia, ha manifestat que "els visitants no entenen de parroquialisme "i també ha afegit que hi ha comerços que en tenen a una banda i a l'altra i d'aquesta manera ha dit que "s'ha de ser conscients de quina és la realitat del país". 

La presidenta de l'Associació de Comerciants de Carlemany i Travesseres també ha recordat que temps enrere ja s'havia proposat que Vivand pogués formar part d'Andorra la Vella, però que les "discrepàncies en el color polític van fer que no s'arribés a un acord". Ara, però amb el projecte sí que serà possible amb aquesta unió. Malgrat que les associacions comercials mantenen que "l'acord ha tingut moltes pedres pel camí sobretot en temes legals" i que com en qualsevol negociació hi ha hagut discrepàncies, però l'important és que finalment "ens hem unit en un mateix projecte" el qual donarà una imatge d'unitat. En paraules de Venable ha expressat que "podríem dir que tindrà una identitat conjunta que ja puc dir que no serà una marca". 

En qualsevol cas, la visió és la de "treballar conjuntament", com exposa el president de l'Associació de Comerciants Fener Bulevard, Joan Babot, i fer que els comerciants puguin ser més competitius. "La competència es té amb els països veïns com ara amb la ciutat de Barcelona o a França i no pas porta a porta". D'aquesta manera, Venable ha defensat que "si volem que la gent tingui ganes de venir ens hem d'unificar". També ha afegit que abans la gent pujava a "cabassos" sobretot per la diferència de preu que hi havia, però ara "hem de ser conscients de quin moment ens trobem i és hora de presentar un nou producte i no de quedar-nos amb els braços plegats". Venable ha explicat que entre els comerciants "ja feia temps que veiem la necessitat". 

La setmana vinent, segons les fonts consultades, les associacions s'haurien de reunir amb el ministre de Turisme, Francesc Camp, per acabar de parlar de l'acord que es preveu que sigui presentat públicament en les pròximes setmanes. Encara no hi ha cap projecte concretat a realitzar, "però sí que en tenim sobre la taula, en els quals estem treballant", ha apuntat Sussagna Venable. A més, en el projecte també hi formen part els comuns d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i la Cambra de Comerç. 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending