La fal·lera per AINA: pares ‘acampant’ de nit per poder inscriure els fills de dia

Les colònies que organitza mossèn Ramon tenen tanta requesta que cada vegada les cues s’inicien més aviat i molts interessats acaben sense plaçaUna trentena de pares i mares passen la matinada de dissabte a les instal·lacions canillenques per poder ser els primers quan s’obrin les inscripcions a les 9.30 del matí d’aquest dissabte

Mossèn Ramon té més devots per AINA que per Sant Serni, sense voler ser irreverent amb els feligresos, que en té i de fidels, que acudeixen a les misses del rector canillenc. Però de ben segur que el mossèn no ha de veure com li fan cua durant hores i hores per assistir a les seves eucaristies. Per poder inscriure els fills a les colònies que des de fa anys i panys lidera Ramon Rossell, sí. Ben bé una trentena de mares i pares hauran fet nit aquest divendres a AINA per poder aconseguir plaça. El termini per inscriure’s s’inicia aquest dissabte a les 9.30 del matí. Des de la tarda d’aquest divendres, a les 7, han començat a arribar els primers interessats.

Cada any, expliquen alguns dels abnegats pares, la cua s’inicia abans i està més ben organitzada. S’hi val fer relleus. És a dir, ara el pare, després la mare, més tard un amic de la família… i torna a començar. Però si algú deixa del tot la cua perd el torn. I, ep, sempre hi ha algú de la casa, algú d’AINA, que controla la situació. Que anota el torn. Que fa la preinscripció de la inscripció. Certament, els responsables de la casa de colònies deixen als pares fer estada en algunes de les estances de la casa. I els adults hi fan la seva acampada particular. Amb un avituallament major. 

N’hi ha que s’hi han dut el sopar. De fet, hi ha alguna colla d’amics que s’ho agafa ja com un passatemps més. Com una activitat més. I, de passada, recorden els seus anys de joventut. La tradició ‘ainista’ passa de pares a fills. I molts dels progenitors que demà provaran d’apuntar als seus fills a les colònies d’aquest estiu ja van passar abans per les instal·lacions impulsades fa una pila d’anys ja. Les colònies populars enguany en fa 42 que funcionen. Es va iniciar el 1976. I després del sopar i la sobretaula. Després d’explicar-se batalletes, hi ha qui llegirà durant bona part de la nit. Altres faran la becaina. No hi ha faltaran els jocs de sobretaula. Potser alguns sudokus o alguna partida de tennis taula. O de ‘ping pong’, que queda més d’acampada. Foc de camp potser no en caldrà.

La cua formal formal s’iniciarà poc abans de les 9 del matí. Una estona abans, potser dues o tres hores, el volum de pares i mares esperant haurà anat en augment. Des de les 6 o les 7 del matí. De fet, molt probablement, més d’un i de dos dels interessats quedaran fora. Asseguren els pares que el preu que ofereixen les colònies populars de Canillo, les d’AINA, vaja, són una ganga si es comparen a la d’altres cases de l’entorn geogràfic més proper, que mai no és tan a prop de casa com la casa de mossèn Ramon. 290 euros per un parell de setmanes (per als residents al Principat i tots aquells que formen part del bisbat d’Urgell). Cada pare pot inscriure tres infants. Per això aquells que hauran fet nit aquesta matinada de divendres a dissabte a AINA representen una setantena llarga de nens i nenes i una quarantena més d’adolescents. 

Hi ha torns del 3 al 15 de juliol, que és el preferit per la immensa majoria d’aquells que fan cua, del 17 al 29 del mateix mes i del 31 de juliol al 12 d’agost. Una vuitantena de places per aquells que faran estada a la casa de colònies pròpiament dita, és a dir, per als més menuts (7 a 11 anys, o el que és el mateix, nascuts entre el 2007 i el 2011), i mig centenar de places més -per torn s’entén- pel que es coneix com la borda, que està pensada per canalla ja una mica més gran. A partir de 12 anys i fins als 14. Per una altra via i fórmula d’inscripció van els campaments i els ‘cainistes’, que són els ‘especialistes’ en caminades. I encara s’hi queden places, per a les colònies, ja sia per a la borda o per a la casa, a partir de diumenge les inscripcions s’obriran al públic en general. Al mòdic preu de 330 euros. Però vaja, molt probablement les places no arribaran a diumenge. La fal·lera per AINA està garantida. 

Etiquetes

Comentaris

Trending