Innovar amb perspectiva ecologista

El comú d’Ordino, juntament amb Actua Innovació, ha presentat aquest divendres la Casa de la Muntanya, un espai que pretén divulgar el turisme sostenible i els esports a la natura, entre altres coses

Encara no està gaire clar. S’ha definit com una experiència de muntanya única, un espai didàctic adaptat a les noves tecnologies i una nova oportunitat per divulgar el turisme sostenible i els esports a la natura. El comú d’Ordino i Actua (l'agència de promoció econòmica del Principat) han presentat aquest matí la Casa de la Muntanya. Una iniciativa que pretén col·laborar en l’especialització d’Andorra en el sector econòmic digital i en la creació de projectes que diversifiquin l’economia del país. Una exposició massa abstracta, potser.

El director general d’Actua Innovació, Marc Pons ha concretat una mica més. L’espai acollirà projectes d’educació i divulgació ambiental i de promoció d’activitats a la natura que puguin millorar l’experiència del visitant, també hi haurà un lloc dedicat a l’exposició d’obres d’artistes del país relacionades amb la muntanya i es permetrà que les empreses puguin vincular projectes privats. Tot plegat, buscarà ajudar al Principat a esdevenir el primer país reserva de la biosfera. Potenciar el vessant ‘eco-friendly’, vaja.

No està pensat com un espai de turisme per als ciutadans, amb un recorregut i unes explicacions establertes, però es podrà visitar. 

No està pensat com un espai de turisme per als ciutadans, amb un recorregut i unes explicacions establertes, però es podrà visitar. La principal voluntat seria la de consolidar el projecte com un referent quant a la divulgació dels punts esmentats anteriorment. Resumint-ho molt, es podria definir com una mena de ‘co-working natural’. En aquest sentit, ja hi ha tres empreses vinculades, dos de fora i una d’Andorra, que duran a terme algun projecte a l’edifici.

El que si ha quedat confirmat és que s’haurà d’esperar per veure cap a on va tot això. Ara per ara, hi ha una sèrie de pantalles interactives per trobar informació relacionada amb la muntanya, una zona per provar la realitat virtual d’un espai natural, una maqueta de la geografia d’Andorra amb un seguit d’explicacions i algunes representacions dels diferents terrenys Andorrans. Molt bonic, molt ecològic, i amb una molt bona presentació, però també amb incògnites que s’aniran buidant els pròxims mesos.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending