Segona campanya de donació de sang en marxa

La Creu Roja Andorrana ha posat en marxa la segona campanya de donació de sang, que tindrà lloc al Centre de Congressos fins dijous amb l’objectiu d’assolir unes 450 donacions

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha iniciat aquest matí la segona campanya de donació de sang de la Creu Roja Andorrana. Durant tot el matí una desena de persones per hora han anat a posar el seu granet de sorra en una nova campanya que està assolint complir les expectatives. Enguany la campanya es durà a terme des d’avui i fins a l’11 de juliol d’11:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores, i l'objectiu és arribar a les 450 donacions de sang.

“De moment portem bon ritme”, ha apuntat el secretari general de la Creu Roja Andorrana, Joan Saurí tot explicant que, en el que porten de matí, totes les persones que estaven inscrites s’hi han presentat i fins i tot han pogut agafar alguna persona més que no es trobava a la llista.

L’any passat les campanyes de donació de sang van aconseguir 234 nous donants, en molts casos provinent de les campanyes escolars que va fer l’Escola Andorrana, el Lycée Comte de Foix. I, és que Saurí ha destacat que hi ha molts joves que donen sang i aquest tipus de campanyes són les que aconsegueixen més nous donants: “Són molt bones per sensibilitzar al jovent sobre aquesta temàtica i la importància de la donació de sang”.

Precisament, per aquest motiu, des de la Creu Roja Andorrana, impulsaran aquest any dues campanyes més: una al setembre amb la Universitat d’Andorra; i l’altre al mes de novembre amb el Lycée Comte de Foix.

IMG 6662

DONACIÓ DE SANG AL CENTRE DE CONGRESSOS D'ANDORRA LA VELLA.

Les persones interessades a donar sang han de tenir entre 18 i 70 anys. Els homes en poden donar quatre cops a l’any, mentre que les dones tres vegades i han d’haver passat dos mesos entre donació i donació de sang. Saurí recorda que s’ha de pesar més de 50 kg, trobar-se bé de salut i no haver tingut cap intervenció en els darrers temps. Així mateix, el Banc de Sang i Teixits té una petita enquesta que es pot emplenar que ja et diu si pots ser donant, o per contrari, ets rebutjat. 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending