Hola què tal Andorra la Vella s’enfila als actes multitudinaris

(AMB VÍDEO) La festa major de la capital es torna a rendir als números de circ abans d’afrontar un dels concerts estrella de la programació, el de Gertrudis i Búhos, que omple la plaça de les Arcades

Andorra la Vella està rendida al circ. Com a mínim, per la festa major. Ja és un clàssic la programació. Tres dies, tres companyies. Tres bons espectacles. Com el de la Cía. Circo Los. Procedents del Brasil i de Barcelona, però els tres acròbates vinguts al Principat des del Montseny, les virolles dels tres artistes han fet les delícies d’un públic molt nombrós i, d’una manera o altra, han donat el tret de sortida als actes més multitudinaris de la festa gran de la capital.

I és que després de fer el ple -les cadires previstes s’han ocupat totes, vaja- a la plaça del Poble, la plaça Guillemó, la de les Arcades, bullia ja abans de la mitjanit per escoltar la rumba fusió de Gertrudis o el mestissatge pop de Gertrudis. Si Delafé y Las Flores Azules van trigar una mica a escalfar la plaça -amb Porto Belo la cosa ja va anar més rodada-, amb els dos grups d’aquest dissabte no ha calgut esperar tant. De fet, estan més a primera fila del panorama musical actual. Coses de modes, potser.

Però el que no passa mai de moda i sempre té un raconet en qualsevol festa, si els programadors hi pensen i ho tenen en compte, és el circ. Com l’espectacle ‘Kasumay’, que ha fet xalar el públic per l’habilitat dels seus artistes fos sobre la superfície que fos. Sobre rodes, sobre monocicles, dalt de trapezis o fent rodar cercles amb els peus o per la cintura. Tan hi feia. Els tres acròbates han evidenciat hores d’assaig i de compenetració. Una hora sense parar. Omplint la Plaça del Poble.

Hola què tal, ha explicat en acabar la funció la component femenina del grup, que vol dir la paraula que dóna nom al muntatge. Un terme senegalès que pretén simbolitzar la interconnexió de múltiples comunitats i cultures. I a fe de Déu que els Circo Los han connectat amb el públic, que en més d’una ocasió no se’n sabia avenir com era possible que fessin el que han fet. Un bon aperitiu per tancar la nit amb sessió musical aquells que han volgut moure l’esquelet amb Gertrudis i Buhos. I que no pari la festa. Hola què tal.

Comentaris

Trending