Història, art i emocions

El CAEE estrena aquesta tarda una mostra de 51 cartells de la Guerra Civil Espanyola i s'organitzaran diverses activitats al voltant de l’exposició

És de vital importància que mai s’oblidin els pitjors errors que s’han comès al llarg de la història per tal de no repetir-los. Un d’ells va ser la Guerra Civil Espanyola. Durant aquells anys (1936-1939), els cartells eren una eina de propaganda molt important, sobretot, pels republicans. Es cridava la població a combatre el feixisme. A fer front als nacionals. Ara, 82 anys més tard, al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), es pot viatjar en el temps a través d’aquestes obres. Hi ha 51 cartells i, per tant, 51 possibilitats per traslladar-se a una altra època.  

Segons ha explicat el personal del museu, aquesta mostra té un “triple component”: història, art i emocions. Si bé és veritat que no va afectar directament al Principat, també és cert que els nostres avantpassats van sofrir les conseqüències del conflicte bèl·lic per la proximitat amb Espanya. Així doncs, la iniciativa s’ha pogut dur a terme gràcies a l’Arxiu Nacional de Catalunya, l’Arxiu Històric d’Escaldes-Engordany i les cessions d’alguns particulars. Un aspecte a destacar és que, de la totalitat de l’exposició, només un cartell pertany al bàndol nacional. I és que els republicans van explotar molt més aquesta tècnica.  

Una exposició anterior al Centre d'Art

Relacionat

El CAEE acollirà una exposició de cartells de la Guerra Civil Espanyola

Al llarg de la mostra, els visitants podran veure obres de cartellistes reconeguts com ara Carles Fontserè, Josep Subirats, Lorenzo Goñi i Martí Bas, entre altres, i es podrà consultar de manera gratuïta fins al 3 d’abril d’enguany, de dilluns a dissabte de les 9:30 del matí a les 13.30 hores i de les 15:00 de la tarda a les 19:00 hores. 

En paraules del conseller de Vida Cultural i Aparcaments, Valentí Closa, “la parròquia treballa de cara a la gent” i per això s’han programat una sèrie d’activitats al voltant de l’exposició, com ara un taller dirigit a les famílies perquè puguin dissenyar un cartell, una xerrada a càrrec d’Eva Arasa, periodista i historiadora, o una visita per parlar del paper de les dones a la Guerra Civil Espanyola. En tot cas, del que ja es pot gaudir des d’aquesta tarda és dels cartells. Per a qui vulgui descobrir totes les curiositats que els envolten, la visita guiada està disponible. 

Etiquetes

Comentaris

Trending