Segons ha explicat el personal del museu, aquesta mostra té un “triple component”: història, art i emocions. Si bé és veritat que no va afectar directament al Principat, també és cert que els nostres avantpassats van sofrir les conseqüències del conflicte bèl·lic per la proximitat amb Espanya. Així doncs, la iniciativa s’ha pogut dur a terme gràcies a l’Arxiu Nacional de Catalunya, l’Arxiu Històric d’Escaldes-Engordany i les cessions d’alguns particulars. Un aspecte a destacar és que, de la totalitat de l’exposició, només un cartell pertany al bàndol nacional. I és que els republicans van explotar molt més aquesta tècnica.
Al llarg de la mostra, els visitants podran veure obres de cartellistes reconeguts com ara Carles Fontserè, Josep Subirats, Lorenzo Goñi i Martí Bas, entre altres, i es podrà consultar de manera gratuïta fins al 3 d’abril d’enguany, de dilluns a dissabte de les 9:30 del matí a les 13.30 hores i de les 15:00 de la tarda a les 19:00 hores.
En paraules del conseller de Vida Cultural i Aparcaments, Valentí Closa, “la parròquia treballa de cara a la gent” i per això s’han programat una sèrie d’activitats al voltant de l’exposició, com ara un taller dirigit a les famílies perquè puguin dissenyar un cartell, una xerrada a càrrec d’Eva Arasa, periodista i historiadora, o una visita per parlar del paper de les dones a la Guerra Civil Espanyola. En tot cas, del que ja es pot gaudir des d’aquesta tarda és dels cartells. Per a qui vulgui descobrir totes les curiositats que els envolten, la visita guiada està disponible.

Personal del museu fent una explicació

Un parell de cartells

El conseller de cultura consultant llibre de l'exposició

Més peces de la mostra

Vista general d'una part de la instal·lació

Comentaris