El CAEE acollirà una exposició de cartells de la Guerra Civil Espanyola

La mostra s’inaugurarà el 12 de febrer i oferirà una selecció d’una cinquantena de còpies originals que conserva l’Arxiu Nacional de Catalunya

Una exposició anterior al Centre d'Art
Una exposició anterior al Centre d'Art

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) oferirà a partir del pròxim divendres l’exposició “Cartells de la Guerra Civil a Catalunya”, formada per peces produïdes durant la Guerra Civil Espanyola. Concretament, la mostra oferirà una selecció d’una cinquantena de còpies dels cartells originals que conserva l’Arxiu Nacional de Catalunya. 

Amb aquestes peces es vol apropar al ciutadà l’impacte i la memòria d'unes imatges que, sens dubte, són un valuós testimoniatge d'aquest conflicte bèl·lic on el cartellisme va assolir una gran expressivitat i un rellevant protagonisme com a eina de propaganda i sensibilització d’una població que vivia en estat de guerra. L’exposició presentarà, entre d'altres, treballs de cartellistes reconeguts com ara Carles Fontserè, Josep Subirats, Lorenzo Goñi, o Martí Bas i es podrà visitar gratuïtament fins al 3 d’abril del 2021, de dilluns a dissabte de les 9:30 del matí a les 13.30 hores i de les 15:00 de la tarda a les 19:00 hores. 

A més a més, el 24 de febrer i el 24 es faran visites nocturnes a les 20:30 de la tarda, el 27 de febrer a les 17:00 hores es durà a terme un taller per a famílies perquè puguin dissenyar un cartell, el 2 de març a les 20:00 del vespre es realitzarà una xerrada a càrrec d’Eva Arasa, periodista i historiadora, que donarà a conèixer testimonis de famílies que es van exiliar, i el 10 de març a les 20:30 hores es farà una visita per parlar del paper de les dones a la Guerra Civil Espanyola. Totes aquestes activitats tindran places limitades i, per tant, caldrà fer una reserva al telèfon 802255 o mitjançant el correu electrònic centreart@e-e.ad. 

Etiquetes

Comentaris

Trending