La “guerra” pel retorn a Eurovisió

La cantant Susanne Georgi, darrera representant d’Andorra al festival, assegura que ha presentat a Govern la proposta d’un patrocinador privat per assumir el cost de la participació del país en l’edició del 2022

Andorra va participar en sis ocasions al Festival d’Eurovisió. Entre 2004 i 2009. Llavors, l’arribada de la crisi econòmica i la necessitat de retallar despeses va forçar Andorra Televisió a renunciar-hi. És possible un retorn? Hi ha qui creu que sí. Susanne Georgi, la darrera representant del Principat al certamen de la cançó assegura que hi ha una empresa privada disposada a afrontar el cost i que així s’ha plantejat tant a Govern com a RTVA.

‘La teva decisió’ era el títol de la cançó amb la qual l’artista danesa va actuar a Moscou, el darrer cop que Andorra va participar en un Festival que mou xifres molt importants d’audiència. I, ara, la decisió, si se li fa cas, l’han de prendre tan Govern com RTVA. Segons Giorgi, a la taula hi ha la proposta d’un patrocinador estranger per cobrir la despesa que suposaria tornar a enviar un representant al certamen.

Andorra va ser part del festival entre els anys 2004 i 2009, amb artistes com Marta Roure, Gisela o Anonymous entre altres

No seria pas l’any vinent, quan s’hauria de recuperar, si la situació sanitària ho permet, l’edició que estava previst que se celebrés el passat maig a Rotterdam. Seria, en tot cas, l’any 2022. La cantant explica que el cost oscil·laria entre els 100.000 i els 200.000 euros i que aquesta empresa estaria disposada a sufragar-los. Les condicions i els beneficis que obtindria, però, no estan encara clars. O no es poden explicar, encara.

Giorgi fa temps que insisteix en la necessitat de “tornar”, tot defensant que “és un esdeveniment cultural i generaria una gran promoció al país”. Ara, afirma, se sent “més escoltada”. Afirma que “hi ha un diàleg bonic i positiu” amb representants de l’executiu, sense concretar amb qui. En alguns mitjans estrangers, fins i tot, ha assegurat que des del gabinet i l’ens de ràdio i televisió se li hauria donat un vistiplau verbal a la proposta.

Giorgi afirma sentir-se com “una petita lluitadora en aquesta guerra que es diu Eurovisió”. I deixa clar que “vull fer tot el que sigui possible “per tornar a veure el nom d’Andorra entre el llistat de participants. Deixa clar, però, que amb la proposta feta, “ara qui ha de decidir és Govern”.

Susanne va ser la sisena representant d’Andorra al festival. El 2004, havia obert el foc Marta Roure, amb ‘Jugarem a estimar-nos’. Posteriorment, van cantar Marian van de Wal, amb ‘La mirada interior (2005), Jenny, amb ‘Sense tu’ (2006), els Anonymous amb ‘Salvem el món’ (2007) i Gisela, amb ‘Casanova’ (2008).

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending