Fi a la mala ratxa en els debuts a la lliga

L’FC Andorra no aconseguir sumar els tres punts en un primer partit de la temporada des del setembre del 2014, fa set campanyes, quan l’equip militava a Segona Catalana

L’FC Andorra va començar la lliga amb bon peu. Victòria davant el Linares (1-0) i tres punts al sarró. I, a més, amb molt bones sensacions, sobretot al primer temps. El triomf s’ha de valorar, i molt, perquè trenca una llarga ratxa de debuts sense sort dels tricolors. Des del setembre del 2014, quan l’equip militava a Segona Catalana, no es guanyava en el primer partit de la temporada.

Per a l’Andorra, almenys les darreres temporades, no ha estat fàcil cantar victòria en el debut a la lliga. Cal remuntar-se a l’inici de la temporada 2014-15, quan els tricolors militaven a Segona Catalana per trobar una estrena tricolor amb estrena. En la segona jornada del campionat -el primer s’havia ajornat pels compromisos de la selecció-, l’equip va visitar el camp de l’Angulària. I es va emportar la victòria de forma contundent, amb un 0-5. La golejada va ser gràcies a les dianes de Veiga i Darío, dos cadascú, i Marc.

Des de llavors, sis temporades consecutives de poca fortuna en els inicis de campionat. A Primera Catalana, dos empats a 1 contra el Girona en la lliga 2015-16 i 2016-17 i, ja després, derrotes contra el Borges Blanques (3-1, en la 2017-18) i el Vista Alegre (1-3 en la 2018-19).

La sort no va canviar gaire amb l’arribada de l’equip a Segona B. De fet, el retorna a la categoria, l’agost de 2019, es va saldar amb una derrota a la ciutat esportiva Dani Jarque davant l’Espanyol B (2-0). Les coses van millorar lleugerament la campanya passada, amb un empat a zero davant el Llagostera. Ha hagut d’arribar la Primera RFEF per posar fi a aquesta mala ratxa en els debuts.

Un bon primer temps i saber patir en el segon

La victòria contra el Linares, a més, permet iniciar amb molt bones sensacions una campanya que es preveu molt i molt dura. Més enllà del resultat, cos tècnic i plantilla treuen pit del joc exhibit, sobretot en un molt bon primer temps. I, també, de la capacitat de patir en el segon.

Els jugadors tricolors destaquen el bon primer temps i, també, la capacitat de patiment que van demostrar quan el Linares va collar després del descans

Així ho ha apuntat un dels jugadors claus del duel, Eudald Vergés. El lateral esquerre no podria haver debutat de millor forma en un partit oficial amb l’Andorra: triomf i gol. Malgrat això, ha volgut sobretot destacar l’esforç col·lectiu i la bona feina feta per tots els futbolistes. “Hem estat molt bé a la primera part i a la segona hem defensat molt amb encert”, ha comentat.

En la mateixa línia s’ha expressat el capità. Rubén Bover ha afirmat sense embuts que “el primer temps ha estat espectacular”. Això sí, amb una crítica: “hem tingut dues ocasions clares que cal ficar perquè, si no ho fas, passa el que passa”.

I el que va succeir és que, després del descans, el quadre andalús va collar. I va tocar patir. Però, a l’entendre dels jugadors, es va fer amb encert. “Ens hauria agradat dominar més al final, però aquesta categoria és molt difícil i, tard o d’hora, et toca defensat. I ho hem sabut fer i no ens han generat gaire perill”, ha indicat Eudald. Per això, l’ex del L’Hospitalet té clar que “cal seguir en aquesta línia” tot recordant que els tres punts sumats “només és un petit pas”.

Bover, per la seva banda, ha volgut valorar dues coses. Per un costat, el fet que “sabíem que ells tirarien a dalt i que hem sabut patir com a equip”. Per l’altre, el joc col·lectiu mostrat. “Des de darrere, amb Ratti i els centrals, que han estat increïbles. Això ens dona oxigen per jugar a dalt. Hem d’estar més encertats davant porteria, però tot arribarà”, ha comentat.

Ara, l’Andorra ja prepara el partit de la segona jornada. Serà al camp de l’Algeciras, divendres a dos quarts de vuit de la tarda.