Fer política a Cuba des d’un hotel d’Escaldes

Els integrants de la brigada sanitària firmen una declaració contra l’atac que consideren terrorista a l’ambaixada del país caribeny als Estats Units

¡Abajo el imperialismo! ¡Somos continuidad! ¡Patria o muerte! ¡Venceremos! Així acaba la declaració firmada pels integrants de la brigada médica ‘Henry Reeve’ que encara resten al Principat contra el que consideren un atac terrorista sofert per l’ambaixada del país caribeny als Estats Units. La delegació sanitària cubana arribada a Andorra els darrers dies de març forma part de l’engranatge polític del règim castrista. Una de les formes que té Cuba de fer màrqueting polític és a través de la sanitat i els seus professionals. I des d’Andorra la brigada fa política.

La sala d’actes de l’hotel d’Escaldes on estan allotjats els sanitaris cubans acull tot sovint arengues i posades al dia dels sanitaris sobre l’activitat i l’actualitat política del seu país d’origen. Les tenses relacions que per norma viuen Cuba i els Estats Units solen ser eixos habituals de les trobades polítiques. Més els darrers dies, amb els trets que un individu hauria disparat contra la façana de la legació diplomàtica cubana a Washington i l’anunci dels principals dirigents estatunidencs d’incloure l’illa caribenya, juntament amb alguns altres pocs països -Veneçuela, per exemple- en una llista negra de països cooperadors contra el terrorisme. La situació ha estat ‘analitzada’ aquests darrers dies per la brigada sanitària al Principat, que ha acabat emetent una declaració que acaba agafant volada perquè l’ambaixada de Cuba a Espanya la difon per les xarxes socials. I tot plegat fa posar Andorra enmig del frontó que mantenen cubans i americans.

Des del Principat d’Andorra es declaren “fidels continuadors de les idees del nostre comandant en cap Fidel Castro Ruz” i asseguren estar “orgullosos de viure en un país que no és terrorista, no permet l’ús d’armes de foc i és intolerant amb el tràfic de drogues”. I ho comparen amb els Estats Units, dels quals diuen que el seu govern, “de forma hipòcrita, es permet confeccionar un llistat de països que no col·laboren amb la lluita antiterrorista, en la qual han inclòs la nostra estimada pàtria”. La declaració posa de relleu el suport al posicionament del ministre d’Afers Exteriors cubà, Bruno Rodríguez Parrilla.

cuba
Mirant de manera col·lectiva les informacions des de Cuba.

També es deixa clar que “la brigada mèdica cubana a Andorra rebutja enèrgicament i de manera rotunda els intents imperials de fer opaques les consecucions socials, econòmiques i culturals de la Revolució cubana”. Alhora, es mostren “convençuts que la millor manera de defensar la nostra pàtria és, en el nostre cas, el compliment amb la tasca humanitària que se’ns ha sol·licitat i que ens omple de satisfacció”. I es després quan, just abans d’estampar les signatures, declaren, proclamen, allò del pàtria o mort. Des de la sala d’actes de l’hotel d’Escaldes on estan allotjats. Veient el panorama a molts quilòmetres de distància.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending