A falta de parc, pàrquing

Els adolescents d’Encamp aprofiten l’antiga zona verda de la Palanqueta, al costat del tancat Prat Gran, com a espai lúdic en substitució d’altres indrets ara vetats per la situació sanitària

Els parcs i altres espais infantils estan tancats des de fa mesos. La mesura es va adoptar com a forma d’intentar frenar l’expansió del coronavirus i ha deixat molts nens i adolescents sense espais lúdics. A Encamp, a més, s’hi suma el fet que el Prat Gran ja no es podria fer servir pel final del contracte de lloguer entre comú i propietat. Però els joves volen continuar tenint algun punt de reunió per passar l’estona. En aquest cas, la solució ha estat un antic aparcament.

En concret, el de la Palanqueta. Era un espai de zona verda al costat de les dependències del servei de circulació i el de policia, ara traslladats a l’antic edifici comunal. El pàrquing encara es fa servir, gràcies a l’acord amb la propietat del terreny, a les hores puntes d’entrada i sortida dels col·legis propers. Quan no hi ha cotxes, moltes tardes, l’espai ha estat l’escollit pels joves de la parròquia per jugar.

Són molts els dies que, més o menys, uns quants adolescents s’apropen a l’espai. Juguen a futbol, a voleibol o simplement peten la xerrada. És un parc improvisat, a l’espera que, en un futur, puguin gaudir del futur espai lúdic en el qual ja ha començat a treballar el comú.

Etiquetes

Comentaris

Trending