L’exaltació de la bona entesa entre Andorra i Espanya

La celebració de la festa nacional espanyola ha servit perquè l’ambaixador ressalti les bones relacions entre els dos països i el suport que es dóna al Principat en la negociació de l’Acord d’Associació

Dimecres, 12 d’octubre, dia de Festa Nacional a Espanya. A Andorra la Vella també es celebra, a l’ambaixada, amb la presència de tots els càrrecs polítics i de fora de l’esfera que cal esperar. L’ambaixador, Àngel Ros, pronuncia el seu discurs, que és ja també costum, i ressalta, exalta, la bona entesa entre els dos països. Sobretot, fent força en el suport que es dóna al Principat en la negociació de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea. I, més encara, tenint en compte que el segon semestre de l’any vinent comença la presidència espanyola.

“Estem en un bon moment de cooperació en tots els àmbits”, ha assegurat Ros en declaracions posteriors al discurs, “es col·labora en educació, en sanitat, de forma cultural, es treballa amb projectes en molts aspectes i les relacions passen per un molt bon moment”. Durant el seu parlament, de fet, ha exposat exemples ben concrets, tot sempre per reforçar la imatge de dos països que, sigui com sigui, s’entenen bé. Malgrat que ara mateix tot estigui envoltant pels talls de subministrament d’energia d’un país a l’altre.

En aquest sentit, Ros ha destacat que “tots els països som prou responsables per aplicar aquelles mesures que considerem que poden ajudar a reduir la dependència energètica”. Com a resum, “confio i estic convençut que tant Espanya com Andorra estan fent les coses adequadament”. Com a exemple, aquells que ha posat ell mateix durant el parlament, com la instauració del Instituto Cervantes, “que ha permès la col·laboració en matèria d’educació i cultural”. També l’aeroport, “que està funcionant molt bé i que s’espera que es pugui ampliar amb nous destins”.

Sobretot, no es posa en dubte la bona entesa en matèria europea. Ja es va destacar durant la reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el president, Pedro Sánchez: Espanya dóna suport a Andorra. Així ho ha destacat Ros, que ha assegurat el compromís de Sánchez en aquest àmbit. L’ambaixador, a més, ha remarcat que s’espera que el fi del procés de negociació arribi durant la presidència espanyola al Consell de la Unió Europea, que comença durant el 2023. “És evident que després els andorrans, en un referèndum, hauran de prendre la decisió definitiva, però seria bo acabar el procés amb el recolzament d’Espanya”, ha indicat Ros.

Comentaris

Trending