Escaldes fa festa major a ritme de xaranga

(AMB VÍDEOS) Una cercavila amb el pubillatge escaldenc, personatges de Disney, una banda de Vilanova i la Geltrú i els trabucaires posa formalment en marxa un conjunt d’activitats que s’allarguen fins dimecres i han de contribuir a “cohesionar tota la parròquia”

Escaldes ha arrencat aquest dissabte cinc dies de festa grossa. Tot i que les activitats s’han iniciat a mig matí amb un torneig de pàdel, no ha estat fins aquesta tarda que un repic de campanes i una cercavila amb quatre protagonistes clars ha posar en marxa la celebració que, en paraules del conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, “ha de cohesionar tota la parròquia i permetre que la gent s’ho passi bé”. Ah, sí, els protagonistes. El pubillatge escaldenc, diversos personatges de Disney, una xaranga de Vilanova i la Geltrú i el soroll simbolitzat en els trabucaires i les traques.

En absència de la cònsol major, Rosa Gili, i amb permís de les campanes del senyor rector, o millor dit encara, de l’església de Sant Pere Màrtir, Closa i el president de la Unió Pro-turisme (UPTEE), Jaume Ambor, han estat els encarregats de ‘beneir’ l’inici de la festa amb les quatre paraules de rigor i sense mullar-se sobre quin pot ser l’acte estrella, encara que sobre el paper, hauria de ser, dimecres, tancant la festa, el concert de Miki Núñez a l’aparcament dels Veedors. Però només sobre el paper, ha vingut a dir més o menys Ambor.

El conseller responsable de les activitats culturals de la parròquia ha destacat “la il·lusió col·lectiva” que suposa l’arribada de la festa major, que ha enganxat per sorpresa la majoria de persones que aquesta tarda passejaven per l’avinguda Carlemany, primer tram d’una cercavila que ha anat a desembocar a la zona del Clot d’Emprivat, amb Arnaldeta de Caboet i el Prat del Roure, on hi ha el mercat que presenta algunes novetats com ha destacat el president de l’UPTEE. El fet de veure-hi passar un bon reguitzell, al mercat, ha fet predir a Ambor que la festa tindrà una bona acceptació. De fet, i a diferència d’altres anys, enguany la festa escaldenca no s’encavalca en cap moment amb la de Sant Julià. I sabent que, per tradició, que ara ja no sempre pas per programa, la laurediana té una capacitat d’atracció alta, suposa que hi haurà més possibilitats d’atraure assistents cap a Escaldes.

En fi, Closa i Ambor (que ha ressaltat l’esforç ecològic que es fa) han destacat el fet que hi ha un bon grapat d’activitats per a tots els públics, amb el ‘concert sorpresa’ de Rumband aquest vespre i la sessió de DJ Montalvo que es preveu que tingui una bona nodrida representació de públic juvenil. Per començar, però, ha estat el ritme -molt repetitiu, tot sigui dit- de la xaranga vilanovina la qui ha posat en dansa la festa major. La xaranga i els petards. Que a Escaldes, si no hi ha pubilles i no hi ha trabucaires sembla que hi falti alguna cosa.

Etiquetes

Comentaris

Trending