Els escacs, un esport d’integració en l’adolescència

Un total de 109 infants de 8 centres educatius s'han reunit a l'Escola de Segona Ensenyança de Santa Coloma per celebrar el primer torneig interescolar

Andorra està d'estrena i és que avui ha tingut lloc la primera edició del torneig interescolar d'Escacs i que ha agrupat més d'un centenar de nens i nenes de secundària a l'Escola de Segona Ensenyança de Santa Coloma. Incentivar l'interès per aquesta disciplina i donar continuïtat als tallers que es desenvolupen en els cursos de primària.

“Els escacs és una activitat molt integradora, en el sentit que barreges edats i sexes, i, per tant, tots i prenen part” en una edat “complicada on es prenen decisions” sobre les que es volen realitzar i les que no. La visió del director tècnic de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra, Òscar de la Riva, que, com no ha pogut ser d’una altra manera, l’entitat ha donat suport logístic a la iniciativa del departament de matemàtiques de l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma.

“Ha estat una coincidència que sigui el professor de matemàtiques i que m’agradin els escacs, tot i que es treballa la mateixa zona del cervell, però no hi ha tanta relació. Els escacs són una disciplina que és molt transversal que es pot treballar des de diferents assignatures”, ha assegurat Marc Juárez, coordinador del taller d’escacs i professor de matemàtiques de l’escola.

20220519 125520
 

D’aquesta manera, el gimnàs del centre educatiu ha canviat per un dia, les habituals eines d’educació física per taules, cadires i taulers d’escacs per aquest primer torneig interescolar d’aquesta disciplina esportiva amb 109 alumnes de 8 escoles -2 de fora del Principat i 6 del país-. “A les escoles de primàries de tot Andorra fan el taller d’escacs, per tant, molts dels infants ja estan introduïts en aquest joc” i l’objectiu, després que el centre inicies aquest taller l’any passat, “és que a segona ensenyança no perdin el fil i puguin continuar”, ha insistit Juárez.

La voluntat és que aquest torneig pugui tenir continuïtat els pròxims anys i ampliar el nombre de centres educatius que hi participen. De moment, la valoració dels organitzadors “és molt bona, ja que està tenint una bona acceptació” i ja tenen la ment posada en com continuar progressant aquest esdeveniment i potenciant els escacs.

Etiquetes

Comentaris

Trending