“Encara és difícil, però ara tenim una oportunitat de viure de la música”

L’andorrà Ayrton Medeiros és el bateria del grup Aliena que, amb una versió de ‘Déjame escapar’ de Nil Moliner ha quedat segon en el concurs ‘Cover’ organitzat per TV3

No han quedat els primers, però el premi ja el tenen. El grup Aliena ha quedat segon en el concurs ‘Cover’, organitzat per TV3. El seu batèria, l’andorrà Ayton Medeiros, deixa clar que per a la banda haver arribat a la final del programa és tot un èxit i, de fet, remarca que la visibilitat que han aconseguit no es pot pagar amb diners. Qui sap, apunta, si acaben de viure un punt d’inflexió en la trajectòria del grup.

La idea de ‘Cover’ era que es presentessin versions alternatives de temes de diferents grups catalans. Es donaven cinc possibilitats: els Pets, Suu, Els Amics de les Arts, Buhos i Nil Moliner. D’aquest darrer va ser la cançó escollida per l’Ayrton i la resta de membres de la banda -Àngel Bellera, Martí Mir, Dani Madrid i Marc Etxaniz, tots ells de l’Alt Urgell-. En concret ‘Déjame escapar’. “És una balada i nosaltres la vam convertir al nostre estil, pop-funk”, comenta el bateria.

Aliena complia aquest 2020 cinc anys tocant plegats. I es pot ben dir que han estat uns mesos intensos. Primer, a l’abril amb la publicació del seu primer disc: ‘Hasta el Amanecer’. I, després, amb la participació al concurs que ha representat tot un ‘boom’ per a la banda.

Al concurs es van presentar més de 2.000 covers i l’Ayrton posa en relleu que “és brutal haver quedat segons” i que, a més, “és bestial la gent que ens ha conegut”

“La versió la vam fer gairebé un any perquè ens volíem donar a conèixer fent un cover, però no sabíem quan penjar-la. Llavors, fa unes setmanes vam veure el concurs i vam veure que el Nil era un dels artistes. Era una bona oportunitat per presentar-nos”, explica. I, la veritat, és que l’oportunitat l’han aprofitat molt bé.

Inicialment, entre totes les propostes presentades, un jurat escollia les cinc millors versions de cada artista. I, entre les de Nil Moliner, van seleccionar la d’Aliena. Després, va arribar la votació popular. I la versió pirinenca de ‘Déjame escapar’ va ser la preferida del públic. El passat dijous es va celebrar la gran final, amb un tema per cada artista. El grup va quedar en segona posició.

“Clar que és una pena no guanyar, però estem igualment molt contents. De més de 2.000 covers que hi havia és brutal arribar a ser segons”, afirma l’Ayrton que, a més, posa en relleu que “la gent que ens ha conegut és bestial; les nostres xarxes socials han petat”. Al seu entendre, “no hem guanyat 10.000 euros però sí molt més: audiència i gent que ens dona suport. Pot ser un punt d’inflexió en la nostra trajectòria”.

De fet, ja hi ha una primera conseqüència positiva de la participació a ‘Cover’. “Abans fèiem concerts amb tot just amics i familiars. Ara molta gent ens obre i ens demana quan fem una actuació per poder anar”, comenta el bateria. La primera oportunitat arribarà el proper 19 de desembre, a la sala La Nau de Barcelona. “Serà el primer de l’any i l’últim. I evidentment hi tocarem la cançó”, remarca l’Ayrton que, considera que “ara tenim l’oportunitat de poder viure de la música; està més a prop, encara que sigui encara més difícil”.

I què opina l’artista versionat de la versió de la seva cançó? “Vam fer una videotrucada amb ell i ens va dir que li havia agradat especialment el fet de donar-li la volta totalment. Ell volia un tema trist, que arribés al cor i nosaltres vam fer tot el contrari: una cançó alegre per ballar i saltar. Ens va dir que no s’imaginava que pogués tenir aquest punt de vista”, revela el músic andorrà.

Comentaris (1)

Trending