Directora a l’escola, ¿'controladora’ al comú?

Mestres eventuals renuncien a ser monitor d’estiu al comú d’Andorra la Vella quan han vist les dades que els demanaven en el document de formalització del contracteEl fet que Ester Vilarrubla sigui directora de l’Escola andorrana i consellera comunal i que s’hagi d’especificar si es treballa per alguna altra administració ha fet encendre l’alarma

La directora de l’Escola andorrana i consellera comunal a Andorra la Vella, Ester Vilarrubla, no està d’orgues. O això és el que deuen pensar, més o menys, alguns educadors eventuals, treballadors del ministeri d’on és alta dirigent la política demòcrata, que pretenien treballar aquest estiu com a monitors. També al comú del qual Vilarrubla és la responsable de l’àrea social. Mestres eventuals que ja tenien coll avall poder treballar en les activitats estiuenques comunals finalment ho han descartat perquè en anar a firmar el contracte els exigien que revelessin si estan contractats per alguna altra administració pública i si en perceben algun salari durant el període de temps que també estarien fent de monitor.

Aquestes dades, segons fonts coneixedores del procés de selecció, han fet fer marxa enrere algun dels candidats que ja estaven en la recta final de la contractació. Es dóna el cas que tradicionalment i encara ara, molts mestres eventuals aprofiten l’estiu per fer altres feines. I la de convertir-se en monitor d’estiu és una de les més perseguides, segons les fonts consultades. No sols al comú d’Andorra la Vella. Arreu. Però el fet que en la corporació de la capital hi coincideixi que hi exerceix de consellera la directora de l’Escola andorrana ha encès les alarmes. I algun dels candidats s’haurien escagarrinat. 

L’edicte pel qual es posava en marxa la convocatòria del concurs per cobrir les més de trenta places de monitor per a l’estiu al comú d’Andorra la Vella no especificava, segons les fonts, que hi hagués cap mena d’incompatibilitat amb altres feines. De fet, no hi és. El problema ve quan s’ha d’omplir el document per formalitzar la contractació. Sense cap mena de dubte allí es demana al candidat si està contractat per alguna altra administració, ja sigui com a indefinit, ja sia com a eventual, i si durant el període que es pretén treballar com a monitor al comú es percep alguna mena d’altra retribució salarial.

Aquestes preguntes, segons alguns experts, podrien topar, contravenir, la legislació en matèria de protecció de dades. Si hom demana -s’ha fet la prova de fer-se passar per un dels candidats- al comú de la capital per quin motiu es demanen els detalls que es demanen, la resposta obtinguda és que es tracta d’una recollida de dades solament amb finalitat estadística. I ningú no pot assegurar que no sia per això. Igual com tampoc no es pot negar que algun que altre candidat s’ha fet enrere i ha preferit deixar passar la plaça de monitor que inicialment havia ‘guanyat’.

¿Per què? Hi ha qui no les té totes. Qui no veu clar que la directora de l’escola pugui saber en tan que consellera comunal si treballa o no treballa. I encara que és evident que hi ha altres dades que permetrien identificar col·laboradors educatius o mestres eventuals que facin de monitors a l’estiu, les caselles que figuren al document de formalització del contracte han fet encendre els dubtes, els interrogants, i els aspirants, alguns, han preferit fer creu i ratlla a la feina del comú d’un parell de mesos abans d’exposar-se a cap perill -que així ho senten, asseguren les fonts- de no veure renovat el seu contracte amb Educació.

Comentaris

Trending