Desfribril·ladors per a Encamp, el cor d'Andorra

Els quatre candidats, conscients de la situació de la parròquia, exposen les seves solucionsLes finances, les obres i l'habitatge enfronten Mas i Rios

Comentaris

Encamp, el cor d'Andorra necesita una reactivació. Els quatre candidats van mostrar en el debat d'Andorra Televisió els seus desfibril·ladors o la recepta màgica, o no, perquè el cor torni a bategar i amb força. Es presenten Encamp en Comú, PS, Terceravia i Agrupament Encampadà en una parròquia amb 4.000 electors i una llista més que a les darreres eleccions comunals.

Els símptomes són clars. Per David Rios del PS "Encamp està destrossat i amb l'economia trencada", Santiago González de Terceravia  parla d'"esgotament" i Laura Mas d'En Comú per Encamp crida a la "reactivació econòmica". Rios encara va més enllà quan diu que "la parròquia necessita un pla de xoc". Esther Vidal proposa la creació de la figura d'un dinamitzador comercial per animar els "botiguers deprimits" als quals fa esment Rios.

Mas defensa la bona gestió del comú "que ha baixat el deute en 25 milions d'euros" i assegura que s'ha fet una bona gestió en el terreny financer. Rios no hi està d'acord "perquè les obres s'han fet durant l'últim any de mandat per penjar-se medalles".

Encamp dona molt joc. Hi ha Saetde, el clípol comunal, Encamp capital europea de l'esport, el Prat Gran o l'heliport, un tema aquest últim que Rios demana a Mas que aclareixi "ja que són del mateix partit que Govern". També surt la transparència en la gestió (González), la necessitat d'un comú fort (Rios), les obres als carrers (Vidal) o els ajuts als emprenedors (Mas).

Tots volen la reactivació però no a qualsevol preu. Segons Vidal "s'han de fer projectes assumibles" i per González "s'ha de racionalitzar la despesa". Surt a escena el tema de l'habitatge. Rios i Vidal coincideixen en que és preocupant especialment al Pas de la Casa i el candidat del PS creu que "cal oferir als habitatges un habitatge digne". González manifesta que posaran en marxa incentius fiscals per als propietaris que posin pisos en lloguer i Mas que incentivaran que els propietaris d’habitatges se sumin al pla Renova del Govern.

La candidata d'En Comú per Encamp ha anunciat que bonificaran el 50% de la cessió obligatòria en terreny consolidat a tots aquells habitatges de nova construcció  destinats al lloguer. Aquesta mesura no ha convençut Rios el qual indica que "s'està privatitzant sòl públic". Rios ha criticat la manca de planificació en les obres de la galeria tècnica i Mas ha replicant dient que "potser vostè fa les obres més ràpid que els tècnics".

El debat es converteix en un duel Mas-Rios amb la primera demanant que li descomptessin el temps que el candidat del PS li tallava el torn de paraula. En ple estira i arronsa, Mas anuncia la creació d'un parc infantil en un terreny de 700 m2 a Porta, França. Vidal no entén que s'inverteixi fora d'Andorra i Rios que cal invertir a Encamp i ha afegit "cal recupera el cor d'Andorra". El mateix que pensen els altres tres candidats, fins i tot Mas o "quina mania teniu d'interrompre'm!".

 

Comentaris (2)

Trending