Desfibril·lador salvador

Entre un aparell i operaris de l’Illa Carlemany i uns sanitaris espanyols de turisme al Principat van aconseguir reanimar una persona que aquest dimarts a la nit va patir una aturada cardiorespiratòria enmig de l’avinguda

Potser algun dia, si les coses van raonablement bé com sembla que anaven aquest dimecres, la dona que aquest dimarts al vespre, passades les 9, es va trobar indisposada al bell mig de l’avinguda Carlemany, voldrà conèixer els operaris del centre comercial que van acudir veloços amb un desfibril·lador i els sanitaris espanyols que prenien quelcom en una terrassa propera exercint de turistes que és el que eren al Principat.

Entre els uns i els altres, gràcies a la bona resposta de l’aparell i també a una patrulla d’agents de policia que passaven per la zona, segurament la fallada cardiològica que va patir la dona va ser més remuntable del que ho hauria estat si hagués calgut esperar l’arribada dels sanitaris ‘uniformats’, amb el benentès que van acudir amb la celeritat habitual i van dur a terme la seva tasca amb la major professionalitat del món.

De fet, fins i tot abans que arribés a lloc una ambulància del SUM, també hi havia acudit una ambulància dels bombers. La mobilització, per tant, va ser notable. En plena avinguda i ben a tocar del centre comercial referent a Carlemany. Però va ser el fet de poder disposar del desfibril·lador i el suport dels turistes sanitaris el que va desencallar -asseguren testimonis presencials, també integrants de cossos de salvament- una situació aparentment complexa.

La dona en qüestió romania aquest dimecres ingressada a l’UCI de l’hospital, on va ser traslladada a quarts de deu del vespre d’aquest dimarts. Però la seva evolució era favorable i, en principi, no es patia per la seva vida tot i que quan un roman ingressat a intensius, mai no es pot dir blat. Això sí, estava pendent de noves valoracions mèdiques per mirar de trobar què va motivar la falla cardíaca.

Comentaris (3)

Trending