Debaturlandia

Els candidats de Sant Julià de Lòria exposen les seves alternatives per al parcEl vial, la universitat, les finances i la festa major també es posen damunt la taula

Comentaris

El debat entre els tres candidats de Sant Julià de Lòria ha tingut com a eix central, com no podia ser d'altra manera, Naturlandia. Josep Majoral (Terceravia Unió Laurediana Independents), Joan Travesset (PS Independents) i Cerni Cairat (Desperta Laurèdia) han exposat els seus punts de vista sobre el parc en un debat que ha tingut alguns moments de tensió.

En política, Sant Julià de Lòria és diferent, i en els debats també. Així no és estrany que el candidat (Josep Majoral), el que més havia de nedar i guardar la roba per la seva condició de favorit l'iniciés dient que les altres dues candidatures "no tenen res d'innovador i que són dues cares de la mateixa moneda. Són opcions que es retroalimenten entre si".

El candidat de Terceravia debia pensar que qui pica primer, pica dos cops. Estaven els telespectadors recuperant-se de l'impacte quan Majoral entonava el "mea culpa" per algunes decisions al voltant de Naturlandia que es van prendre quan ell estava al comú. Hi havia més espectacle en el plató d'Andorra Televisió que en l'Inter-Barcelona que s'emetia a la mateixa hora.

Cerni Cairat deia, sobre el parc, que "cal tirar endavant un model de Naturlandia després de fer una anàlisi econòmica per saber que passa allà dins". Joan Travesset mostrava la seva opció a la tirolina i Majoral explicava que "calen decisions valentes i les prendrem". Per Travesset "més que valentes han de ser assenyades i s'ha de donar un nou impuls a Naturlandia amb un canvi de direcció i una diagnosi a tots els departaments".

Units pel Canvi està en contra del parc d'animals i aposta per un bike parc i Travesset ha demanat que el govern sigui solidari amb Naturlandia a la qual cosa Cairat ha manifestat que "el govern  ja col·labora en activitats esportives". El candidat de Desperta Laurèdia aposta per canviar el model de restauració i promoure "un model de turisme esportiu" i afirmava que Units pel Canvi es feia seves propostes de la formació, cosa que ha motivat la rèplica de Travesset: "abans que Desperta Laurèdia ja hi havia gent que corria pel món".

Majoral s'agafava a la perxa de la restauració indicant que "s'ha de posar en ordre" i Cairat esmentava la figura d'un director general "que ens ha de dir on som avui". Un altre element és el futur del personal. Majoral i Travesset són partidaris de mantenir tots els llocs de treball i el candidat de Terceravia li va etzibar a Cairat que tenia un document segons el qual el candidat de Desperta Laurèdia volia suprimir un 30% dels llocs de treball.

En ple debat sobre Naturlandia, Travesset fa una referència al suport de Demòcrates a Desperta Laurèdia i Cairat contesta dient que "el PS ha prioritzat l'estratègia nacional". Segons el candidat d'Units pel Canvi, "el PS entén la parròquia com una part del país".

Les finances del comú, la festa major que tots tres han coincidit en què cal reorientar-la, la universitat, la desviació de Sant Julià amb l'acabament de la fase 2 han completat un debat que ha acabat amb traca final quan han sortit a escena les negociacions per intentar pactar durant la confecció de llistes culminada amb un "no em facis riure, em pots tractar de tu" (Travesset a Cairat) i amb l'aparició sorpresa d'un possible aeroport a Sant Julià de Lòria i l'esment de Majoral a Cairat en el sentit que "el pare del vial el porta vostè a la seva candidatura i és el senyor Saboya".

Debaturlandia, i alguna cosa més a Sant Julià de Lòria com quan, al final, Majoral va convidar els electors a "acompanyar-los en un viatge de somnis i il·lusions". Cairat els convidada "a fer-los costat", i Travesset a "revertir la situació. Confieu en Units pel Canvi".

 

Comentaris (2)

Trending