De despatxar discos a servir hamburgueses: de Transbord a Burger King

L’històrica botiga de música ubicada al número 48 de l’avinguda Meritxell tanca portes a finals de mes i, després, el local afrontarà un canvi d’imatge per acollir un establiment de menjar ràpidSerà el quart restaurant que gestiona la societat espanyola Restauración Hambar des que fa un any va fer-se càrrec de la franquícia de la multinacional al Principat

De música per a l’ànima a ‘gasolina’ per a l’estómac. De discs de vinil a hamburgueses de carn de vedella. És el canvi que experimentaran les dues plantes més baixes de l’edifici número 48 de l’avinguda Meritxell. De l’històric Transbord a un nou Burger King. El quart establiment que la societat espanyola Restauración Hambar, com a franquiciada d’una de les multinacionals del menjar ràpid per excel·lència, regenta al Principat.

Transbord posarà punt final a dècades i dècades de música, de vinils, l’1 de maig. L’endemà els nous arrendataris de la planta baixa i la primera planta de l’immoble del centre del cèntric vial prendran el control de la nau i començaran les obres d’adequació del local. Les fonts consultades no han pogut confirmar quan s’obrirà el nou establiment de restauració. Serà en un termini relativament breu. De fet, pels volts de sant Joan farà un any que es va posar en marxa el Burger de l’Illa Carlemany, la carta de presentació d’Hambar.

La franquiciada ha actualitzat els locals del Pas de la Casa i de l’avinguda Tarragona i el juny passat en va posar un de nou en marxa a l’Illa Carlemany

Aquesta societat radicada a La Rioja va assumir el control de la franquícia al Principat tot just ara fa un any. I fonts properes a la companyia han assegurat que “estem molt contents amb l’evolució del negoci”. Durant aquest temps, i a banda de ‘construir’ el nou establiment ubicat a la zona de restauració del centre comercial de Carlemany, també han posat al dia els dos Burger King que ja amb anterioritat hi havia al Principat: el de l’avinguda Tarragona i el del Pas de la Casa. La firma, segons les fonts consultades, ha agafat nova embranzida a Andorra.

 

Vaja, les hamburgueses continuen tenint sortida. Tot el contrari que els discos. “El negoci estava obsolet”, afirmen, en aquest cas, fonts properes a Transbord. La botiga de música per excel·lència del país -juntament amb algunes poques més ja desaparegudes pel mateix motiu- ha estat testimoni d’una època. Més d’una fins i tot. I, sobretot, ha estat testimoni d’un canvi radical del sector que, finalment, l’ha conduït a la mort. Era un negoci familiar. La botiga als baixos de l’edifici de la família. Ara els espais de què disposava Transbord -amb una altra botiga en una zona lateral més petita- els arrendarà Hambar.

La societat espanyola -o d’altres que hi puguin anar vinculades- no solament controla els locals franquiciats a Andorra. També en té d’altres. Molts altres. A Lleida per citar algun de proper. Al Principat, entre reformes, readequacions, actualitzacions, millores i petites o no tan petites obres des de zero, Restauración Hambar haurà fet una bona inversió en no molt més d’un any. Al tomb, en xifres rodones, de 5-6 milions d’euros. Que aviat s’és dit. Però, per ara, el negoci funciona.

Etiquetes

Comentaris

Trending