El crit d’alarma dels bars

La responsable de l’Emoció del Fener, a Escaldes, avisa que amb les mesures actuals per evitar la propagació del coronavirus molts establiments “no aguantarem gaire temps”

Es diu Mathilde i és la responsable del bar Emoció del Fener, a l’avinguda del Fener d’Escaldes. Acaba de publicar a través de les xarxes un missatge d’allò més emotiu que molts altres propietaris i representants d’establiments de restauració del país s’han fet seu. Alerta que amb les mesures actuals molts dels establiments del país “no aguantarem gaire temps”.

El missatge original és en francès malgrat que també el difon a la xarxa en un català de traducció literal o automàtica. Tan hi fa. El missatge s’entén perfectament. Comença dient que “hi ha un temps per a tot, per a la còlera, per a la negació, i fins i tot per a la inquietud”. I deixa clar que ara “som aquí”. En la inquietud, en la incertesa. “Aquest missatge és un crit d'alarma, una crida a l'auxili en nom de tots els companys de bars, restaurants i llocs de vida d’Andorra”.

“Vosaltres, clients, què us quedarà quan haurem desaparegut? Penseu que el futur és quedar-vos a casa vostra?”, es demana la Mathilde tot recordant que “criticar la decisió dels governs, sigui el francès, l’espanyol o l’andorrà, no serveix per a res actualment”

La Mathilde explica en el seu escrit que “amb les últimes mesures preventives imposades per fer front a la crisi de la Covid-19, molts de nosaltres no aguantarem gaire temps. Des del març, durant nou mesos, hem fet uns esforços enormes per adaptar-nos a les restriccions, reelaborar les ofertes i fins i tot repensar els espais perquè pugeu encara passar una bona estona. Però això esdevé massa dur”. I deixa clar que “som les baules d'una cadena econòmica que no ha de cedir”.

La responsable de l’Emoció del Fener deixa clar que “criticar la decisió dels governs, sigui el francès, l’espanyol o l’andorrà, no serveix per a res actualment” perquè “la urgència està en sobreviure per evitar l’efecte dominó que hi ha el risc que arribi”. D’aquí que demani el suport de la clientela, una clientela, però, que també viu amb la mateixa incertesa, tot sovint, que els mateixos responsables de bars i restaurants.

“Vosaltres, clients, què us quedarà quan haurem desaparegut? Penseu que el futur és quedar-vos a casa vostra? Us convido a tornar als vostres llocs preferits, i si no és possible, encomaneu productes per emportar als vostres amics comerciants, sigui qui sigui, per tal de sostenir el comerç. O millor encara, per tal de permetre-li sobreviure”. I acaba recordant que només “junts superarem aquesta crisi”.

Comentaris (1)

Trending