“Com a casa, enlloc”

Els veïns afectats de l'edifici afectat de l'avinguda Santa Coloma porten fora de les seves llars una setmana i desitgen retornar-hi el divendres 3 de març

Tot just fa una setmana que el comú d’Andorra la Vella va desallotjar l’edifici situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma per l’agreujament de les esquerdes. La trentena de veïns que hi viuen van haver de fer les maletes amb les seves pertinences per estar, com a mínim, fora de casa durant dues setmanes. Malgrat estar allotjats en dos hotels o en cases de familiars, els afectats deixen clar que com a casa no s’està en cap lloc i tenen ganes de tornar a la seva llar.

Divendres de la setmana passada a les sis de la tarda ja no hi quedava cap de les tretze famílies que viuen en els pisos de l’edifici afectat. La magnitud de les fissures era evident, no només a l’entrada de l’edifici sinó també als pisos de la primera planta. L’Ana Tavares no va tenir problemes en obrir les portes de casa seva per mostrar els desperfectes causats pels moviments que s’han anat succeint des del passat mes de maig. Ella i el seu nebot estan allotjats en un hotel situat a l’avinguda Meritxell. “Em va costar adaptar-me a l’hotel. No estic acostumada a estar fora de casa i va ser un canvi radical”. Assegura que durant les primeres nits li va costar dormir i buscava a algú per poder tenir alguna conversa. “Ara ja m’hi trobo millor, però vull estar a casa meva”, ha expressat.

"Els dies passen, però no t'acabes d'adaptar"

Ella i el seu nebot treballen i només coincideixin a l’hora de sopar i aprofiten aquest moment per fer una mica de vida familiar, però també veïnal. Precisament, coincideix amb el seu veí de replà, l’Hugo que acudeix a les vuit del vespre a sopar amb les seves filles. Coincideix amb l’Ana que “com a casa no s’hi està enlloc”. Assegura que "malgrat que passen els dies no t’acabes d’adaptar, però no ens queda un altre remei”. Amb l’Ana porten molts anys compartint la primera planta de l’edifici i després de sopar continuen una estona parlant.

Els dos desitgen que divendres 3 de març puguin tornar a casa seva. Aquest és el termini que des del comú d’Andorra la Vella els van dir, malgrat que amb les obres mai se sap si es podran complir els terminis. De fet, ahir l’Ana va entregar les claus a la propietat perquè la setmana vinent, diu, “ens taparan les esquerdes per veure si les injeccions de resina han funcionat”. En el cas de l’Hugo com que treballa al costat acompanyarà el propietari mentre durin les accions.

Els operaris treballant a l'edifici número 28 de l'avinguda Santa Coloma

Relacionat

Finalitzen les injeccions de resina a l’edifici desallotjat de l’avinguda Santa Coloma

Sobre aquesta qüestió, el cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, ha explicat que aquesta tarda hi haurà una reunió de seguiment amb l’equip tècnic per valorar l’estat dels treballs. També s’instal·laran uns dispositius per controlar si hi ha nous moviments i dilluns es decidiran els propers passos a fer. El mandatari comunal ha assegurat que “estem fent tots els esforços perquè les famílies puguin tornar a casa seva en el termini previst”.

Comentaris (2)

Trending