Finalitzen les injeccions de resina a l’edifici desallotjat de l’avinguda Santa Coloma

Els operaris aprofiten per canviar una canonada que ha quedat afectada pels moviments i de cara la setmana vinent està previst tapar les fissures dels pisos per veure si les accions han tingut efecte

Els operaris treballant a l'edifici número 28 de l'avinguda Santa Coloma
Els operaris treballant a l'edifici número 28 de l'avinguda Santa Coloma Albert Sanjuan

Els treballs per consolidar els fonaments de la façana de l’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma avancen a bon ritme. Dimarts van començar les injeccions de resina a les zones properes al pilar principal de la façana, actuació que va finalitzar ahir a la tarda. Ara s’han començat les investigacions per determinar si els moviments registrats en els darrers mesos s’han estabilitzat, mentre els veïns desallotjats continuen en hotels o en cases de familiars.

L’enginyer contractat per la propietat, José Luis González, ha explicat que entre dimarts i dimecres es va fer la primera intervenció amb la injecció de resina per poder tancar les fissures que han sortit en el si de l’edifici. De moment, segons explica no s’han detectat més moviments, malgrat que vol ser prudent i esperar fins dilluns per si hi ha alguna novetat. 

Ara, els esforços se centren a investigar l’origen de les esquerdes tant a la façana com les que van aparèixer en els diferents pisos de l’edifici. De fet, segons han explicat alguns dels veïns, la propietat els hi ha demanat les claus del pis o que estiguin presents de cara a la setmana vinent per tal de segellar les escletxes i veure si la resina ha fet la seva feina o es tornen a obrir. Una altra de les tasques que s’estan duent a terme és el canvi d’unes canonades que havien quedat malmeses per culpa dels moviments.  De, fet aquest dijous els operaris estaven treballant a l’entrada de l’edifici duent a terme aquestes tasques.

Demà farà una setmana que la trentena de persones que vivien a l’edifici van ser desallotjades i traslladades en dos hotels de la capital, la majoria, mentre que n’hi ha que estan a casa de familiars. L’objectiu és que aquestes obres de consolidació dels fonaments durin dues setmanes.

D’altra banda, a primera hora de la tarda continuaven obertes les esquerdes a la vorera on hi ha el local comercial de l’edifici del costat, és a dir, el número 26, malgrat que els treballadors tenen previst tapar-les. José Luis González és conscient de l’existència de fissures als edificis adjacents, però les actuacions se centren en l’edifici desallotjat.

Les esquerdes a la vorera del número 26 de l'avinguda Santa Coloma
Les esquerdes a la vorera del número 26 de l'avinguda Santa Coloma

 

Comentaris (1)

Trending