El col·lapse de la Puríssima de la Covid ja és aquí

Tot i l’impacte disparat de la pandèmia i un temps dubitatiu per a tot el cap de setmana, les ganes de neu i d’esquí estan fent bones les previsions d’ocupació, amb retencions d’accés al Principat i congestió ja a diversos punts de la xarxa viària

L’inici del pont ja té repercussió a la carretera. Retencions a la carretera N-145, la que uneix la Seu d’Urgell i Andorra, que superen els tres quilòmetres d’entrada al Principat, i col·lapses més o menys intensos en diversos punts de la xarxa viària interna. S’espera que durant aquest llarguíssim pont de la Puríssima, la primera que es viu amb Covid perquè la de l’any passat va quedar del tot diluïda per les restriccions de mobilitat, porti més de 70.000 vehicles al país, dels quals, quatre de cada cinc accedirà a Andorra per la frontera del riu Runer.

De fet, és al cantó espanyol on s’estan vivint ara mateix els principals problemes. No es preveu que, almenys aquest vespre, aquesta nit, hi hagi dificultat pel Pas de la Casa. El que és clar és que serà un pont de molta afluència si no es torcen les coses i de molta complexitat en la gestió del trànsit i d’altres situacions. Caldrà veure quin impacte té tot plegat en la pandèmia. Malgrat l’impacte intern de contagis que hi ha hagut els darrers dies, això no ha frenat els visitants, els turistes.

Molts dels clients dels hotels tenen l'esquí com a objectiu principal del viatge.

Relacionat

Ni el passaport Covid ni la pandèmia desbocada malmeten les bones previsions per a la Puríssima

Per ara, tampoc no espanta un temps dubitatiu i que també es podria complicar durant un tram, almenys, del pont. Ben al contrari, les ganes de neu i d’esquí, més que no pas de comprar, ara mateix -tot i que una cosa porti a l’altra- fa que les previsions, que de moment s’estan complint, situen els nivells d’ocupació al tomb del 90% en l’epicentre d’aquesta Puríssima. Hotels i estacions esperen una molt bona resposta des de dissabte a dimarts. De retruc, altres sectors econòmics del país com la restauració o el comerç n’haurien de treure un bon profit.

Retencions a l'avinguda Francesc Cairat de Sant Julià.
Retencions a l'avinguda Francesc Cairat de Sant Julià. Bru Noya
 

Una altra cosa serà l’impacte que això tingui en possibles contagis, i en desfermar més encara unes xifres que ja hores d’ara marxen desbocades, sense cap mena de control. Amb més malalts actius que mai en tota la pandèmia, tot i que, per ara, la pressió sanitària no és ni de bon tros la que era a aquestes altures de l’any passat i la que podria ser tenint en compte els casos actius, que s’apropen als 2.000, una xifra que molt fàcilment es podria acabar superant en dies propers no molt llunyans.

Comentaris (5)

Trending