Ni el passaport Covid ni la pandèmia desbocada malmeten les bones previsions per a la Puríssima

Hotels i apartaments freguen ja el ple quan falten només dos dies pel pont, amb xifres especialment bones -per sobre del 90%- a les parròquies centrals malgrat alguna cancel•lació per haver de presentar pass sanitari ràpidament coberta amb noves reserves

Molts dels clients dels hotels tenen l'esquí com a objectiu principal del viatge.
Molts dels clients dels hotels tenen l'esquí com a objectiu principal del viatge. Grandvalira

Ni la implantació obligatòria del passaport Covid ni la situació sanitària sembla que afectin les excel·lents previsions que el sector turístic té de cara al pont de la Puríssima. Tant hotels com apartaments turístics tenen un volum elevadíssim de reserves, en alguns casos ja fins i tot del 100%. La necessitat de presentar un certificat sanitari sí que ha provocat algunes cancel·lacions, però aquestes s’han pogut recuperar de seguida. Es confia, doncs, en uns dies d’altes ocupacions.

“Les perspectives són molt bones, fins i tot amb el tema del passaport Covid. Ara cal que es compleixin”, ha apuntat el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol. En aquest sentit, aquest dimecres, quan encara faltaven dos dies pel cap de setmana i, per tant, el moment àlgid del client de darrera hora, els establiments associats comunicaven nivells de reserves molt alts. “Al centre estem per sobre del 90% de dissabte a dimecres”, ha explicat.

De forma similar s’expressa la directora d’Autèntics Hotels d’Andorra, Meritxell Cassi. “Tenim bones perspectives. Estem al voltant ja del 90%”, assegura. De fet, es tracta d’una situació que, a més, no es limita al pont. “Les previsions del desembre estan per sobre de les del 2019”, comenta.

Les previsions optimistes no es limiten només al pont; també hi ha un volum elevat de reserves, superior fins i tot al del 2019, de cara a la resta de desembre

L’optimisme també es viu entre els gestors d’apartaments turístics. “Les expectatives són boníssimes. Estem entre un 87% i un 100% en tots els sectors”, comenta el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT). A més, recorda que la majoria d’empreses ja no permeten cancel·lacions i, per tant, aquest risc ja s’esquiva. Tot i això, es mostra tranquil, ja que considera que el client no es mostra preocupat per les darreres dades epidemiològiques. “De moment, no sembla que afecti. Penso que la gent sap que ve a un espai a l’aire lliure i controlat. I a l’apartament sap que no tindrà tanta interrelació social com en un hotel”, argumenta.

Com Cassi, les bones perspectives no es limiten únicament a la Puríssima. “A títol personal, de cara a l’hivern, estem millor en reserves que abans de la pandèmia”, explica. Per això, afirmat que “si això es confirma, seria una temporada rècord. I sense rebaixar preus”.

Els establiments, a més, respiren tranquils veient que, per ara, l’obligatorietat del passaport Covid no està suposant cap fre. Ruiz recorda que “a França ja estan acostumats i a Espanya també s’està implementant; no hi ha cap problema”. I per a qui no el tingui, les empreses d’apartament estan preparats. “Moltes han comprat proves d’antígens per si algú arriba i no el té”, revela.

Des dels hotels, sí que s’admet que alguna reserva s’ha acabat tirant enrere. “Cert que hi ha hagut algunes cancel·lacions però després hem tingut nous clients; entenem que hi ha gent que no estava vacunada però també qui ha confiat en el destí segur”, comenta Pujol. El mateix s’ha viscut als establiments de l’altra patronal. “Arran de les primeres mesures, del passaport Covid, hem tingut cancel·lacions, però ho hem compensat amb noves reserves”, apunta Cassi.

LES ESTACIONS APOSTEN PER UNA OBERTURA AMBICIOSA

Les bones expectatives de turistes també les tenen a les estacions. Tots dos dominis estaran activats ja divendres i ho faran amb gran part de la seva extensió en marxa. Així, a Vallnord Pal Arinsal s’obriran 34 de les 47 pistes i 24 dels 31 remuntadors. Pel que fa a Grandvalira, ja disposa de moltes parts amb un metre de gruix. S’espera que, de cara al cap de setmana, hi hagi disponibles fins a 150 quilòmetres esquiables.

Naturland farà la seva obertura oficial aquest divendres, 3 de desembre. Ho fa amb el 100% de les pistes, tot i que el passat cap de setmana ja es va operar de manera parcial. D’aquesta manera, es tindran 15 quilòmetres d’esquí de fons, activitats com el Tobotronc o l’Airtrekk amb tirolina, sortides amb raquetes o trineus infantils.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending