Bellesa ‘madura’ lusoandorrana per a Europa

Per primera vegada en onze anys, el certamen 'Mrs 30 Europe’ tindrà una representant del PrincipatLa resident encampadana Georgina de Fátima Félix serà a la cita que se celebra a l’octubre a Las Palmas

Diu que la proposta que va rebre, a l’inici, li generava “desconfiança”. Però com que “m’apunto a un bombardeig”, finalment Georgina de Fátima Félix serà del 3 al 7 d’octubre a Las Palmas, a Gran Canària, s’hi celebra l’onzena edició del certamen ‘Mrs 30 Europe’, o dit d’una altra manera, el concurs de Miss Europa per a dones madures. Georgina serà la primera representant d’Andorra que acudeix a la cita. Hi anirà “a veure què passa” i a “gaudir de l’experiència”. El món de la moda, de la bellesa, sempre l’ha atret i aquesta serà una aventura més.

A Las Palmas -el certamen es fa a Gran Canària perquè va ser una canària de prop de 50 anys mare de cinc fills i àvia de dos néts qui va guanyar l’any passat a Gibraltar-, Georgina no serà el primer cop que posa. “Faig una mica de tot.” Ha participat amb la seva parella en alguns espots publicitaris i també en videoclips musicals. “M’agrada el món de la fotografia i la bellesa.” Cuidar-se. Per això fa molt esport. I per això, també, tot sovint posa per a fotògrafs. Va ser una altra concursant, en aquest cas gallega, que forma part de l’organització del certamen, qui va veure fotos de Georgina Félix per les xarxes socials i li va oferir la possibilitat de representar Andorra vist que mai abans no hi havia hagut una dona del Principat al certamen.

Administrativa i comptable de professió, nascuda a Portugal fa 38 anys i resident a Encamp des dels 17, el món de la fotografia, la bellesa i la moda l’atrau molt; ja ha fet diverses sessions fotogràfiques, ha enregistrat alguns espots publicitaris i videoclips musicals

“En ser una cosa nova, fa una mica de desconfiança”, però va buscar i remenar, explica Georgina, i finalment es va decidir a acceptar el repte. A provar una altra cosa. “S’ha de pagar una petita inscripció i la inscripció està pagada”. Per tant, ve a dir, si no passa res el Principat tindrà una representant a ‘Mrs 30 Europa’. La dona que va oferir la possibilitat i va acabar convencent la resident encampadana perquè acudís al concurs explica, Rosa Iglesias, explica que “Mrs. Europe és un concurs de bellesa que com el seu nom bé indica està destinat a dones amb certa edat, casades, divorciades, separades, o amb parella (amb o sense fills). Dones que tot i tenir una edat segueixen sent encara belles i estupendes per presentar-se a concursos de bellesa i com no, si són seleccionades representar al seu país en aquest certamen”

Iglesias deixa clar que un cop a Gran Canària, la destinació triada per a l’edició d’enguany del concurs, les aspirants “tenen una agenda atapeïda diària, en la qual entre altres coses, han de fer una exposició del país que representen, una ponència sobre el tema de violència de gènere, també realitzen una prova de talent (en la qual cadascuna dóna a conèixer les seves facultats en cant, ball, interpretació…) i han de desfilar amb un vestit de tradició nacional, en banyador i un altre vestit de gala o de nit”. Aquests passis tindran lloc el dia de la gala final.

De Georgina Félix, Rosa Iglesias en diu que “és una dona responsable, expressiva, afectuosa, coqueta i aventurera (d'aquí que estigui encantada amb aquest nou repte). Li agrada la música, l'esport, ballar…” La concursant andorrana explica que quan se li va oferir la proposta de seguida va deixar clar que “jo no tinc la nacionalitat andorrana”. Però això no va ser cap impediment. “És cert que porto més anys vivint aquí que al meu país”. I sense demanar-li res explica amb total naturalitat que al setembre farà 39 anys i que, per tant, quan vagi al certamen aquesta serà la seva edat. Que és natural de Portugal però viu al Principat, seguint l’estela de la seva germana gran, des dels 17 anys. I que en va setze que fa de comptable-administrativa.


Foto 'oficial' amb la qual promociona l'organització la concursant andorrana. | ARXIU

Res a veure laboralment ni amb la bellesa ni amb la moda. Però això no treu que sigui un camp que li agradi. Com també explica amb un català perfecte que “em fa molta il·lusió representar Andorra”. Entre altres, s’ha acabat apuntat al ‘bombardeig’ del certamen ‘Mrs 30 Europe’ perquè l’experiència que va tenir rodant un espot publicitari “em va agradar molt”. Es defineix com d’Encamp de tota la vida i explica que per a la prova de talent o habilitat està preparant “una coreografia de ball”. També li tocarà enregistrar un vídeo amb el seu parer sobre la violència de gènere. Però amb tot, recorda, acudeix a un certamen de bellesa.

En la prova d’habilitat farà una coreografia de ball i haurà de gravar un missatge de vídeo parlant de violència de gènere; el que més mal de cap és triar un vestit que realci prou la seva figuri i sigui identificat com a indumentària representativa andorrana

De moment el que més maldecap li està generant és l’haver de fer una desfilada amb un vestit tradicional del país que representa. Explica que no cal que sigui un vestit de ball regional, per dir-ho d’aquesta manera. Que hi ha qui desfila amb un vestit amb reclams nacionals com pot ser una banda amb la bandera de l’Estat en qüestió… i avall. Georgina encara no té clar què farà. La vestimenta d’un esbart -que assimila al tradicional del país- no li acaba de convèncer perquè diu, amb la figura tan ampla que solen portar les dansaires aquesta indumentària “no realça la figura”.

I la figura compta. D’aquí que no tingui encara clar quin vestit durà. Passejar per la passarel·la “en bikini o amb un vestit de nit no em preocupa”, deixa clar tot recordant que té desenes, centenars de fotografies que li han fet o s’ha fet fer a mode de model amb imatges ben diferents. En aquest sentit recorda que tot sovint canvia d’imatge. De fet, la setmana vinent és tallarà una més el cabell i se’l tenyirà d’un color diferent a com el porta ara. Li agrada l’aventura, li agrada provar. D’ aquí que hagi acceptat el repte de ser la primera representant d’Andorra a ‘Mrs 30 Europe’. I amb “tota la il·lusió del món”. Sense manies i a per totes.

Comentaris (2)

Trending