Cementiris buits però florits

Les visites per part dels familiars als seus difunts s’han repartit al llarg de la setmana amb la intenció d’evitar possibles aglomeracions

Cementiris gairebé sense afluència però totalment florits. Així es pot resumir la jornada de Tots Sants d’aquest any marcada, com moltes altres celebracions, per la pandèmia de la Covid-19. La majoria de les visites dels familiars per netejar les tombes i deixar les flors s’han produït al llarg de la setmana i aquest diumenge la presència de visitants s’ha reduït considerablement respecte a altres anys. Més plantes artificials i menys aglomeracions per fer front a la segona onada de coronavirus.

També per evitar la propagació del virus, els diferents comuns han instal·lat gel hidroalcohòlic, cartells amb recomanacions sanitàries i, en el cas del Cementiri Nou, situat a Santa Coloma, recorreguts diferents per l’entrada i sortida de visitants. A més a més, a Escaldes-Engordany, la tradicional missa tindrà lloc a l’església de Sant Pere Màrtir. Un altre fet destacable és que l’autobús que el comú de la parròquia va posar a disposició de la ciutadania per traslladar-los al Cementiri de La Plana o del Pessebre tampoc ha registrat gaires usuaris.

Façana d'una floristeria d'Andorra la Vella

Relacionat

Tots Sants, amb flors o sense?

De fet, l’Altaveu ja va avançar que enguany les floristeries estaven rebent un increment en les peticions per traslladar directament les flors al cementiri perquè hi ha molts ciutadans que resten aïllats al seu domicili, tant per ser positius per coronavirus com per haver estat en contacte directe amb algun afectat. En aquest sentit, Magnolia Flors va declarar que “creiem que hi ha un temor a les aglomeracions, tant a la botiga com al cementiri, i sembla que la gent està netejant i decorant les tombes ara per deixar les flors fresques el cap de setmana i no passar massa temps allà”.

No obstant això, la bona previsió de vendes existia i s’ha acabat materialitzant. Malgrat que segurament els familiars no han passat la mateixa estona amb els seus difunts, moltes de les tombes han rebut les ofrenes florals típiques d’aquesta època. Fer front a la segona onada del maleït virus no està sent una feina fàcil, però quan toca, hi ha bona organització. Un exemple més de la responsabilitat del poble andorrà.

Etiquetes

Comentaris

Trending