Carmen Machi entre caníbals i petons

L'actriu espanyola és un dels atractius de la temporada de l'Escena Nacional d'AndorraLa programació té com a objectius consolidar el projecte i donar-lo a conèixer a l'estranger

L'Escena Nacional d'Andorra (ENA) ha presentat una temporada 2019-20 marcada per les coproduccions, la diversitat de gèneres i la incorporació de noms populars de l'escena com Carmen Machi o Mingo Ràfols. Es representaran quatre obres, a més de recuperar ‘De quin color és un petó?', i la primera serà la comèdia ‘ Èxit (Els 10 manaments)’ que es podrà veure el 27 de setembre al Teatre de les Fontetes de la Massana sota la direcció d'Agustí Franch i Òscar Contreras.

L'ENA surt a l'escenari aquesta temporada amb els objectius de consolidar el projecte i de donar-lo a conèixer a l'estranger. L'aposta és forta amb un menú molt variat i actors de renom. La cap de cartell és Carmen Machi, especialment coneguda per interpretar al personatge d'Aída, en la sèrie televisiva homònima. És un nom mediàtic, amb aparicions al cinema i al teatre que es trobarà en una programació que inclou èxits, petons i caníbals.

La seva aportació a l'ENA és  ‘Prostitución’, un espectacle teatral però també musical i documental que arribarà a l'Auditori Claror l'any que ve en el marc de la temporada de teatre d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. Completen el repartiment Nathalie Poza i Carolina Yuste. Un dels directors artístics de l’ENA, Alfons Casal és ajudant de direcció  i Hèctor Mas forma part de la direcció executiva.

Mingo Ràfols serà un dels reclams de la comèdia de petit format 'Èxit (Els 10 manaments)

Un altre actor prou conegut i premiat com Mingo Ràfols serà un dels reclams de la comèdia de petit format 'Èxit (Els 10 manaments). És una obra petita amb grans actors com Roser Batalla i Irina Robles. A banda de les dues representacions del setembre a la Massana, l'obra farà una estada de tres setmanes a l'Eixample Teatre de Barcelona.

També es podrà veure fora d'Andorra 'Com menja un caníbal’. La companyia La Virgueria es llença de cap en el seu projecte més ambiciós des de la seva creació l’any 2009. Un espectacle amb deu artistes sobre l’escenari per explicar la història de la Dora. La història d’aquells a qui el sistema deixa de banda per no ser productius dins les regles del capitalisme. S'estrenarà a Lleida però té data de representació a Sant Julià de Lòria a principis de l'any vinent.. És una obra petita amb grans actors com Roser Batalla i Irina Robles. A banda de les dues representacions del setembre a la Massana, l'obra farà una estada de tres setmanes a l'Eixample Teatre de Barcelona.

En aquesta programació no hi falta un espectacle infantil com 'Clementina’, sota la direcció de Núria Montes i inspirat en el conte ‘l’Artur i la Clementina’ d’ Adela Turin, i la reposició de l'obra 'De quin color és un petó?', un conte infantil de Rocío Bonilla amb l'Escola Líquid Dansa donant vida al personatge de la Minimoni.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending