Canillo escolta la veu del poble

Els veïns la parròquia podran traslladar les seves preocupacions al comú perquè s'incloguin solucions al pressupost de 2021

Tret de sortida per les visites als veïnats de Canillo. Aquest dimarts, Ransol ha estat el primer poble a poder exposar les seves inquietuds i preocupacions al cònsol Major de la parròquia. Entre els habitants, la majoria de sol·licituds tenen a veure amb la mobilitat per carrereta i, en un segon pla, l’envelliment de la zona.

La xerrada ha començat amb la voluntat de conèixer en quin punt es troben les obres del pàrquing que s’està construint a Ransol. Alguns dels funcionaris encarregats de la gestió, que també han acudit a la cita, han explicat que d’aquí 15 dies començaran a col·locar els prefabricats de l’estructura i que l’edifici constarà de 6 semi plantes (com el pàrquing de Pyrénées), i capacitat per a 200 cotxes aproximadament.

Canillo tindrà un circuit d’activitats d’0ci i de cultura al voltant dels seus pobles

La segona qüestió ha estat la preocupació dels veïns per l’estat de la carretera per accedir-hi al poble. Segons han exposat, molts temporers fan el recorregut a peu i, que la il·luminació sigui deficient i que no hi hagi vorera en cap dels dos costats fa que sigui perillós. Així doncs, el comú ha manifestat la seva voluntat de construir un camí. De fet, ja està pressupostat per l’any vinent.

També pel que fa a la mobilitat, hi ha hagut queixes generalitzades per l’increment dels cotxes que travessen el poble a una velocitat totalment desmesurada (sobretot baixant de la Coma) i han demanat que es controli d’alguna manera perquè “cada vegada hi ha més trànsit”.

Per últim, han preguntat per la decoració de la parròquia. Concretament per les flors, argumentant que a Encamp ja tenen el seu “mobiliari d’estiu”. Els treballadors del comú han avançat que no trigaran gaire, ja que durant la setmana passada han estat enjardinant Canillo i Soldeu.

Francesc Camp destaca que el comú de la parròquia, ara per ara, té un saldo positiu

De tot plegat ha estat prenent nota el cònsol major, Francesc Camp Torres. El mandatari ha explicat que encara no tenen un pressupost definit, però “si l’evolució d’ingressos va com està previst, es podran fer les inversions pertinents” i ha afegit que totes les demandes no es podran dur a terme immediatament, però la idea és poder realitzar-les entre aquest any o el vinent. D’altra banda, Camp ha volgut destacar que un dels projectes de la legislatura serà un circuit a través dels diferents pobles de la parròquia que integri activitats relacionades amb l’oci i la cultura.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending