Una Cambra que vola alt: el president reclama un aeroport (que per això té una empresa aèria)

Miquel Armengol i el vicepresident Ramon Ginesta són socis d’una empresa que es dedica a formar pilots comercials: Andorra Aviation Academy d’AvantguardaL’hereu de Marc Pantebre aterra al càrrec demanant una infraestructura aeroportuària en sòl andorrà però treu ferro a l’heliport: va ser un ferm opositor al projecte del Patapou 

Arribar i moldre. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) d’Andorra estrena president. Olé. També estrenarà una llei que li garanteix una major subvenció pública. Olé i olé. I el primer que considera necessari l’hereu de Marc Pantebre a l’ens cameral, l’empresari Miquel Armengol, és un aeroport en territori andorrà. Olé, olé i olé. La iniciativa pot ser molt lloable. De ben segur, que cada Estat hauria de tenir en terreny propi les seves infraestructures bàsiques. Per tant, res a dir si no fos perquè Armengol és accionista d’una companyia que es dedica a formar pilots d’avió. Ep, això ja no ho va dir en la compareixença. Queda clar que tothom mira per casa. 

Armengol ja era el vicepresident de la Cambra, que arriba al quart de segle. I ara assumeix la presidència per a un període de tres anys. Arriba al càrrec, segons que va remarcar, en un moment gens banal. En plena negociació de l’Estat amb la Unió Europea (UE) per l’acord d’associació i en un moment de canvis normatius. Alhora, la Cambra impulsa un instrument de mediació de conflictes. I entre desitjos i peticions, l’empresari posa sobre la taula la necessitat que Andorra, el Principat, tingui el seu propi aeroport, que no heliport. Que a Armengol els heliports no li agraden. Fundador de Demòcrates per Andorra (DA) -en va ser el presentador-, l’empresari va ser també el portaveu de la plataforma que es va oposar a la construcció d’un heliport al Patapou. És clar, massa a tocar de casa. Ara, un aeroport és necessari.

I tant que ho és. Sobretot si entre altres activitats empresarials et dediques a promoure una acadèmia de formació de pilots que, alhora, ofereix altres serveis aeris. Per acabar-ho d’adobar, el soci de la companyia és el vicepresident de la Cambra. Per tant, reclamació d’un aeroport multiplicat per dos. Explica Armengol que la infraestructura aeroportuària ha d’estar “dins del país perquè la d’Andorra-la Seu és molt limitada”. Sobretot, perquè el que pot ser limitat és l’activitat de la teva empresa si no tens un aeroport al costat de casa que generi un interès. Que inciti els joves (o no tan joves) a voler ser pilot comercial.

Va ser el juny del 2015 quan el Govern, juntament amb la Universitat d’Andorra, van signar un conveni amb l’empresa Andorra Air Service per posar en marxa una formació universitària de pilot comercial. Andorra Air Service seria el nom comercial. La marca. Segons el registre de societats, el nom formal de l’empresa és Andorra Aviation Academy d’Avantguarda SL, constituïda l’octubre d’aquell 2015. Els socis de dita societat són, al seu torn, dues societats més: Servei Aeri Andorra d’Avantguarda i Andorra Global Aviació 2013. Els administradors solidaris de la companyia coincideixen en els caps visibles de les dues societats fundadores, això és: Miquel Armengol Pons, Ramon Ginesta Julián i Stephane Christophe Larrieu. De moment aquest darrer no consta que hagi entat a formar part de la nova junta de la Cambra. Però al pas que es va, potser li tocarà ben aviat. Tot queda a casa.

Comentaris

Trending