Rodríguez a través de la societat andorrana Vaiia Kapital de la qual n’és l’administrador únic i Inveready van comunicar divendres a la CNMV l’operació que han teixit per passar a controlar la totalitat d’una operadora de telecomunicacions que l’enginyer va contribuir a fundar a la Costa del Sol i que ha anat creixent -no sense problemes i dificultats- a base d’anar comprant petites operadores d’arreu de la geografia espanyola. De fet, Avatel Telecom és considerada l’operadora líder a l’Espanya rural. I Rodríguez, si la CNMV no hi diu al contrari les properes setmanes o mesos, passarà a ser el líder d’aquesta líder.
L’aliança entre Vaiia Kapital i Inveaready (que lidera Josep Maria Echarri) permet adquirir les accions que fins ara posseïen els que juntament amb Rodríguez van fundar la companyia que va tenir seu a Andorra i participació d’Andorra Telecom
L’aliança entre Vaiia Kapital i Inveaready (que lidera Josep Maria Echarri) permet adquirir les accions que fins ara posseïen els que juntament amb Rodríguez van fundar Avatel Telecom: Jorge Gómez Jiménez, que fins ara controlava el 50% de l’operadora a través de la societat Drako; i José Ignacio Aguirre, que través d’un parell de societats controlava fins ara el 25% restant d’Avatel, de la qual n’éra el conseller delegat. En fi, un intercanvi de cromos gens senzill i que suposa un moviment, segons algunes fonts, d’uns 500 milions d’euros. Poca broma. Com tampoc no és cap broma que l’operadora ha arribat a tenir 1.886 treballadors dels quals, a través d’un ERO, se’n van haver de despatxar no fa massa una tercera part.
Amb la comunicació feta divendres, s’obre una primera fase d’anàlisi. La CNMV té un mes per respondre. Si aquest organisme de control financer, empresarial, requereix fer una anàlisi més aprofundida, s’entrarà en una segona fase de l’operació de compravenda accionarial que comportarà que la solució, la benedicció de de la venda i la compra de participacions no es pugui donar fins que no s’esgoti un termini d’entre tres i quatre mesos. Però el cop de puny metafòric de Víctor Rodríguez -via el ‘family office’ andorrà- és d’allò més significatiu.
Com l’escalada de qui fou durant més d’una dècada el director tècnic de Cable Mútua i, per exemple, des del més de gener és conseller de Menta Grup. Justament, un grup que va posar en marxa qui era el propietari, en aquest cas a Albacete, d’una de les petites operadores que Avatel va comprar per anar fent camí. En fi, un entramat de societats i compres i vendes gens menyspreable. Com la carrera que de moment ha anat fent Víctor Rodríguez.
Comentaris (8)