Bus en blau?

Un històric vehicle de la Hispano Andorrana va ser venut sense subhasta però en un suposat procés de concurrència en el marc de la fallida de la companyia de transports de viatgers aixecant les sospites d’interessats en l’icònic autocar

Era un bus avançat a la seva època. Avui no podria fer transport, és evident. Però durant anys va ser una de les joies de la corona de la Hispano Andorrana. Un Mercedes de matrícula 6440. Durant molt temps ha estat criant pols a les cotxeres de la companyia de transport de viatgers que se n’ha anat en orris. Ara es mostra per als ‘espectadors’ que ho vulguin en una parcel·la entre l’avinguda Tarragona i la Borda Esteve. Sí, uns terrenys que són del Blau.

L’històric vehicle de la Hispano Andorrana va ser venut el juliol en el marc de la fallida de la companyia. I no ha estat fins aquest agost quan ha deixat les cotxeres de l’empresa, que estaven arrendades i, per tant, també ha hagut de desallotjar, i ara descansa a la intempèrie de l’esmentada parcel·la. Allí, al costat de cotxes d’RTVA, que té arrendat una part de l’espai. ¿Casualitat o no, que el vehicle hagi anat a parar allí? En tot cas, aquesta és la segona pota del malestar que senten algunes de les persones, algunes de les empreses, que pretenien el vehicle.

IMG 0098
Detall de la part posterior del vehicle, en què es pot veure la placa de matrícula.

El primer motiu de malestar és que tot i haver una fallida pel mig, no hi va haver procés de subhasta. Segons l’administració judicial de la fallida, no hi ha res d’estrany en tot plegat. En absolut. Les fonts consultades asseguren que el vehicle “es va adjudicar després de publicitar-lo i d’oferir-lo durant més de quatre mesos a diversos interessats i rebre les corresponents propostes econòmiques”. Certament, l’últim cap visible de la Hispano Andorrana, l’empresari Jordi Troguet, sí que va anunciar en les seves xarxes socials que es treia l’autocar davant les dificultats financeres que patia l’empresa.

De fet, també va publicitar la marxa de les cotxeres que havien estat de la Hispano Andorrana. Que sigui aquesta la fórmula legalment escaient o la única adoptada, no queda clar. En tot cas, malestar entre alguns interessats que esperaven la subhasta que no hi ha estat, és evident. I així ho han posat de relleu en comunicació a l’Altaveu. I sospiten que tot plegat ve per qui hauria acabat sent el propietari del vehicle. Oficialment, una societat. Sense més detalls. Però l’autocar fa dia i nit des de fa algunes setmanes en una parcel·la del Blau. I negre sobre blanc, Troguet ha estat durant temps també blau. Blau liberal, en aquest cas.

IMG 0092
Una vista lateral frontal del bus.

Res, segur que mal pensats tots plegats. Quan hi hagi el balanç de la fallida, la comptabilitat, esperen que es resolgui l’enigma. I que se sàpiga, també, quan n’ha pagat l’esmentada societat. El temps dirà on anirà a parar el Mercedes 6440. Troguet l’hauria volgut donar al Museu del Vehicle. A mode del Dodge Fargo que tants titulars ha donat. I durant tant temps. I és que, això sí que ho té clar tothom, l’autocar de la Hispano ara venut “és un vehicle històric o de col·lecció que no es pot destinar al transport de passatgers”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending